Nico Calabuig i Paloma Alberola destacaven “la importància d’unir forces en aquestes propostes constructives, que reivindiquen dos aspectes molt rellevants”, i agraïen a La Vall ens Uneix i el Partit Popular el seu suport a les mocions

Aquest dijous se celebrava el Plenari ordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent corresponent al mes de febrer, en el qual Compromís per Ontinyent havia presentat dos mocions. La primera d’elles reivindicava la millora de la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, mentre que la segona proposava el reconeixement de la contribució històrica de les dones a Ontinyent.

La proposta per la millora del servei de la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi va ser defensada pel regidor i portaveu de la formació valencianista, Nico Calabuig, qui va reivindicar la importància històrica del tren a Ontinyent com a element vertebrador i de desenvolupament de la ciutat, i el pes d’aquest transport públic i col·lectiu en el present i el futur com una forma de lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, Calabuig va assenyalar el constant deteriorament de la qualitat del servei en els últims anys.

La moció reclamava a l’Estat les partides pressupostàries suficients per a recuperar les inversions que s’han reduït durant anys, i plantejava una sèrie de propostes per a revertir els problemes de la línia, com l’augment de les freqüències de pas, la renovació de vehicles, l’eliminació de barreres arquitectòniques i adaptació dels trens a persones amb mobilitat reduïda, la renovació de carrils i travesses, la incorporació de més personal, un major manteniment de vehicles i infraestructura, el descens dels preus dels bitllets i abonaments, o l’establiment d’un únic canal coordinat d’informació a l’usuari.

La proposta va comptar amb el suport de tota la corporació municipal, fet que valorava molt positivament Nico Calabuig. “És necessari que ens unim i fem un front comú en aquesta problemàtica, que arrosseguem des de fa massa anys. Necessitem d’una vegada per totes una línia de tren amb vehicles, horaris i freqüències de pas dignes, un servei que puga cobrir de forma satisfactòria les necessitats de la gent de la nostra zona” apuntava Calabuig.

Pel que fa a la moció sobre la contribució històrica de les dones a Ontinyent, va ser presentada per la regidora Paloma Alberola, qui va incidir en el valor d’aquesta proposta, focalitzada en documentar i divulgar la història de dones rellevants de la ciutat.

Alberola va exposar les diferents iniciatives que contenia la moció, que eren la creació per part de l’Ajuntament d’una beca d’estudis de gènere per a la investigació; la creació d’un apartat específic en el Portal de l’Ajuntament on consultar informació sobre dones i col·lectius de treballadores feminitzats i precaritzats; la realització d’exposicions; la incorporació dels noms de dones als carrers d’Ontinyent; i la creació d’uns premis escolars per a fomentar la recerca i divulgació de genealogia de dones d’Ontinyent.

La proposta també va comptar amb el vot favorable de tota la corporació municipal. En paraules de Paloma Alberola, “des de Compromís estem molt satisfetes i satisfets de la resposta unànime dels grups polítics del nostre Ajuntament, ja que aquesta moció va encaminada a recuperar, fer visible i conéixer la història de les dones d’Ontinyent, que tant han contribuït a convertir la nostra ciutat en allò que és actualment”.