El Grup Municipal valencianista ha registrat un escrit dirigit a l’alcalde Jorge Rodríguez en el qual demana el compliment de la legislació respecte a la convocatòria de sessions plenàries

Aquest dimarts, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, i la regidora Paloma Alberola presentaven un escrit al registre d’entrada de l’Ajuntament d’Ontinyent, en el qual reclamen a l’alcalde Jorge Rodríguez que es corregisca la no convocatòria d’un Plenari ordinari mensual, com estableix la legislació.

En aquest sentit, Calabuig explicava que “en els sis mesos que portem de legislatura només s’han convocat dos Plenaris ordinaris, el 25 de juliol i el 31 d’octubre. Un fet molt greu tenint en compte que la Llei de Bases de Règim Local estableix l’obligació de convocar un Plenari ordinari mensual en municipis de més de 20.000 habitants, com és el cas d’Ontinyent”.

Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola recordava que “la diferència entre un Plenari ordinari i un extraordinari és que en el cas del Plenari ordinari la presència de mocions, precs i preguntes és obligatòria, permetent la tasca de fiscalització dels grups de l’oposició. Per contra, en el cas del Plenari extraordinari, açò depén de la voluntat de l’alcalde, qui en aquest cas pretén impedir el debat democràtic en aquest Ajuntament”.

Segons Nico Calabuig, “sembla que al senyor Rodríguez li molesta la possibilitat que la ciutadania puga comprovar com des de Compromís per Ontinyent presentem propostes en defensa dels interessos de la població. En aquest Plenari volíem demanar el compliment de les obres i projectes votats fa un i dos anys en Ontinyent Participa, que a hores d’ara ni tan sols han començat a construir-se”.

Per últim, Calabuig i Alberola avisaven que “aquest és el primer pas a nivell administratiu per reclamar el compliment de la llei i el respecte a la ciutadania, representada també en el Plenari pels grups de l’oposició. Des de Compromís per Ontinyent no callarem davant aquesta anomalia democràtica perpetrada per la majoria absoluta del senyor Rodríguez, que està derivant en absolutista”.