La formació valencianista ha votat a favor de la proposta, que ha sigut aprovada per unanimitat en un Ple extraordinari convocat d’urgència per a aquest dijous.

 El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent ha donat aquest dijous el seu suport a la proposta plantejada en el Plenari, segons la qual s’instarà al Consell de Ministres a declarar Ontinyent com a Zona afectada greument per una emergència de protecció civil.

Els regidors de Compromís han votat a favor d’una moció que ha sigut aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques, en un Plenari de caràcter extraordinari i d’urgència. L’Ajuntament ha pogut sol·licitar aquesta mesura com a Administració Pública interessada, ja que l’episodi de pluges ha afectat a la seua població i béns.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha intervingut en el Plenari per a agrair la tasca desenvolupada per tots els serveis d’emergències, forces de seguretat, serveis socials municipals i persones involucrades en l’operatiu desplegat per a donar resposta a les conseqüències derivades del temporal.

Calabuig ha assenyalat després de la sessió que “aquest Plenari ha sigut molt important, ja que tots els representants de la ciutadania hem d’estar units per aconseguir tot el suport i ajudes possibles de totes les administracions”. En aquest sentit, el regidor ha recordat que “després de la gota freda, ja ens vam posar en contacte amb el diputat Baldoví per a traslladar-li les necessitats d’Ontinyent i que ell les reivindicara de forma compromesa en el Congrés dels Diputats”.

Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola també ha comentat després del Plenari que “la nostra obligació és fer tot el possible perquè les ontinyentines i ontinyentins afectats per aquest greu episodi de pluges puguen recuperar les seues vides quant abans, i en eixe sentit les ajudes i altres instruments que s’habiliten són una part fonamental per a aquest objectiu”.

El passat dijous 12 de setembre, els regidors de Compromís per Ontinyent ja es van posar a disposició del consistori per a tot allò que fóra necessari davant l’episodi de gota freda que estava colpejant la ciutat.

Posteriorment, el divendres 13 de setembre va ser el diputat i portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, qui va visitar Ontinyent per comprovar de primera mà els efectes de les pluges en el barri de la Cantereria, zona greument afectada pel desbordament del riu Clariano. Durant la visita, el diputat Baldoví ja va anunciar que presentaria una iniciativa a les Corts Generals perquè s’habilitaren el més ràpid possible les ajudes per a persones i infraestructures.

A més a més, des del Grup Municipal de Compromís per Ontinyent també es busca que les actuacions tinguen influència a llarg termini, motiu pel qual s’ha presentat una moció, que serà debatuda en el pròxim Plenari ordinari, per tal que s’aprove la declaració d’Emergència Climàtica a la ciutat, i s’adopten una sèrie de mesures i compromisos reals per fer front, en l’àmbit local, al canvi climàtic.