La formació ha presentat una moció per tal que siga debatuda en el pròxim Plenari municipal ordinari.
El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat una moció per al Plenari ordinari de setembre en la qual es demana la declaració de l’Emergència Climàtica a la ciutat i l’adopció de diversos compromisos i objectius per part de l’Ajuntament. La moció incideix en aspectes com els gasos d’efecte hivernacle, les energies renovables, o el consum responsable i de proximitat.
En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “aquesta moció és un primer pas molt important per a prendre consciència de la situació en què ens trobem com a planeta i com a societat, i dur eixe debat a Ontinyent”.
Calabuig ha explicat que “aquesta proposta ja estava sent treballada pel grup municipal aquestes últimes setmanes, i l’episodi de gota freda del passat dijous ens ha reafirmat més en la necessitat de portar-la al Ple quant abans. Fenòmens extrems com el viscut a Ontinyent i tantes altres localitats poden ser una tònica habitual en un planeta cada vegada més afectat, i és la nostra responsabilitat respondre ja davant aquesta emergència”.
Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola constatava que “des de Compromís tenim molt clar que els nostres ecosistemes i la seua protecció no poden ser una qüestió secundària, sinó un punt central del debat polític”. Tal com explicava Alberola, “no hi ha pla B respecte al canvi climàtic, i la conscienciació ha d’arribar des de tots els àmbits, també el local”.
La moció, que serà debatuda i votada pel Plenari, planteja la necessitat d’assumir compromisos més ambiciosos respecte a les polítiques que influeixen en el medi ambient, així com treballar per a informar i formar a la població sobre la greu situació en què ens trobem immersos.
La proposta recull objectius relacionats amb l’impuls de les energies renovables, l’eliminació de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, el foment d’un consum responsable, sostenible i de proximitat, l’adaptació del municipi a la nova situació climàtica i els seus fenòmens extrems, o la participació de la ciutadania en tot aquest procés, entre altres.