El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, participa este divendres a les 19.30 al Centre Cultural Caixa Ontinyent en el primer debat de les eleccions municipals de 2019, que organitza ACPV amb la col·laboració de TV Digital Ontinyent, Caixa Ontinyent i VilaWeb Ontinyent.

Segons han informat des de l’organització de l’acte, per cinquena vegada consecutiva, amb motiu de les eleccions municipals, la delegació d’Acció Cultural del País Valencià a la Vall d’Albaida organitza un debat entre les diverses candidatures a l’Ajuntament d’Ontinyent.

El debat comptarà amb la participació de representants de cinc de les sis candidatures que es presenten.

Mentre que per Compromís i Ciudadanos han confirmat la participació dels respectius caps de llista i candidats a l’alcaldia, Nicolau Calabuig i Juan Revert, per la resta de formacions hi participaran candidats que van en altres llocs de les respectives llistes: per Unides Podem Esquerra Unida es comptarà amb el seu número 2, Jordi Sebastià Vicente, per la Vall ens Uneix amb el seu número 3, Joan Sanchis, i pel Partit Popular amb el seu número 4, Pablo Revert. Per la seua banda, i a no ser que hi haja algun canvi d’última hora, la candidatura del PSPV-PSOE ha desestimat la invitació.

Durant el debat, que serà presentat i moderat per la periodista Eva Terol, es tractaran temes que afecten la ciutat d’Ontinyent i les propostes dels partits en matèria d’ocupació, foment de l’economia local, patrimoni històric, medi ambient, infraestructures, mobilitat, política cultural i polítiques inclusives.

Molts d’estos temes han sigut seleccionats de les preguntes que ha fet arribar la ciutadania. A més a més, cap al final del debat es donarà veu a dues entitats que han mostrat especial interès en este aspecte i que tindran l’oportunitat de formular les seues pròpies preguntes a les candidatures. Són CRIS-ADIEM i l’Assemblea Conviure amb Diversitat.

El debat serà obert al públic i emés en streaming per TV Digital Ontinyent, mitjà de comunicació local que també s’encarregarà d’enregistrar-lo per a la possible visualització posterior. Vilaweb Ontinyent i la mateixa web d’ACPV Vall d’Albaida acolliran l’audiovisual.