La Generalitat Valenciana adjudica les obres de construcció del nou Hospital d’Ontinyent

Després d’anys de frustracions encadenades amb governs del PP a València, per fi s’ha adjudicat l’obra per part del Govern Valencià del Botànic

Com no podia ser d’altra manera, des de Compromís per Ontinyent ens alegrem de la notícia, però l’experiència ens obliga al realisme i la prudència: seguirem vetlant perquè es complisquen els terminis, perquè tot isca com cal i l’obra siga la que es mereixen les ontinyentines i els ontinyentins després de tants anys d’espera i falses promeses. Amb els peus en terra, sense triomfalismes i amb els esforços dirigits a aconseguir que tot evolucione d’acord amb les necessitats de la nostra gent.

De la mateixa manera, vigilarem especialment la millora de la cartera de serveis i dels mitjans humans i tècnics necessaris perquè la ciutadania no s’haja de desplaçar a altres poblacions a rebre una atenció sanitària completa i de qualitat. En definitiva, seguirem treballant pels interessos d’Ontinyent.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat a la plataforma de contractació l’adjudicació de les obres de construcció del nou hospital d’Ontinyent a la mercantil Obrascón Huarte Laín, SA.

Aquest nou hospital és el resultat del conveni de col·laboració que la Conselleria va subscriure el juliol de 2016 amb l’Ajuntament d’Ontinyent, el qual va comptar amb el suport del Grup Municipal Compromís, que va cedir una parcel·la de 24.988 metres quadrats per al nou hospital, i ja ha concedit la llicència d’obres. L’inici d’obra està previst per al mes d’abril i el termini d’execució és de 36 mesos.

El nou hospital prestarà assistència sanitària especialitzada a les localitats d’Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, el Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

El projecte desenvolupa un nou equipament, en substitució de l’existent, de serveis hospitalaris millorats Per cirurgia general, també prestarà assistència als usuaris d’Alfarrasí, Benisuera, Guadasequies, Olleria, Montaverner i Sempere.

L’hospital s’ubicarà en el Sector Dava-Casa de Pilotes, al costat de la ronda sud CV-81 en l’entroncament amb la carretera CV-660 cap a Bocairent i en les proximitats de l’estació de ferrocarril d’Ontinyent i l’Institut d’Educació Secundària ” l’Estació “.

27.000 metres quadrats construïts

L’edifici hospitalari projectat es desenvoluparà en una superfície total propera als 27.000 metres quadrats construïts (enfront dels prop de 7.000 m2 actuals), sobre una parcel·la de 24.400 metres quadrats de superfície, la urbanització s’ha optimitzat per disposar 251 places d’aparcament públic i 111 places per a personal sanitari.

Serà un edifici format per quatre blocs exempts (hospitalització i serveis generals; accessos i consultes externes; radiodiagnósitco, bloc quirúrgic i maternitat amb accés independent, i urgències) comunicats entre si mitjançant passarel·les de vidre.

Els diferents blocs queden inserits en un espai lliure de parcel·la dissenyat a fi de millorar la qualitat espacial de l’hospital. Els espais lliures entre blocs permeten la millora en la il·luminació natural, la seva adaptació a l’orografia de la parcel·la i crear una escala d’edificació més humana.

Ampliació de la cartera de serveis

El programa funcional amplia de manera significativa la cartera de serveis de l’actual hospital, ampliant de manera important la superfície de les diferents àrees adequant-les als estàndards actuals en matèria sanitària.

El nou centre hospitalari passarà de 56 a 82 llits (50 en habitacions individuals), de 3 a 5 quiròfans, de 13 a 24 consultes externes, d’1 sala de parts a 2 sales de naixement enfocades al part natural, de 6 a 18 llocs d’urgències , i incorporarà nous serveis com els d’hospital de dia mèdic-quirúrgic, una unitat de cures intensives (UCI) i unitat de dany cerebral.

La nova unitat de radiodiagnòstic disposarà de dues sales de raigs X, una de telecomandament, un TAC, 1 ortopantomògraf, dues sales d’ecografia i una de mamografia.

L’import de licitació del contracte d’obres és de 31,8 milions d’euros i el termini d’execució previst per a dur-les a terme és de 36 mesos. Entre els criteris d’adjudicació s’incorpora la valoració d’aquelles propostes que aportin millores relatives a la humanització dels espais tenint com a premissa el benestar de pacients i personal sanitari.

Arxivat en: Governs amb Compromís, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *