El Bus de la Llengua fa parada aquesta setmana a Ontinyent

Vicent Marzà: “El Bus de la Llengua construeix ponts entre les diverses localitats i connecta els valencians i valencianes de totes les comarques”

El Bus de la Llengua viatja a més de 100 municipis per a jugar amb el valencià

Consulta ací la programació del 5 al 8 de febrer a la Sala Gomis d’Ontinyent

El Bus de la Llengua arriba a Ontinyent aquesta setmana. La campanya de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport Sempre teua. La teua llengua, fa parada a la capital de la Vall d’Albaida del 5 al 8 de febrer amb activitats organitzades per als col·legis de la ciutat i també per al públic en general.

El passat mes de març el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, juntament amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, van donar el tret d’eixida al Bus de la Llengua.

Aquesta campanya institucional té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis que inspiren la política lingüística de la Generalitat, que aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a l’assoliment de l’equitat lingüística.

El conseller va explicar que “el Bus de la Llengua permet que les entitats i ajuntaments de cada localitat puguen participar activament en la promoció de la nostra llengua, partint de la realitat sociolingüística de cada un dels territoris”. També va afegir que “el Bus de la Llengua construeix ponts entre les diverses localitats i connecta els valencians i valencianes de totes les comarques”.

El Bus de la Llengua està dirigit a tota la societat, especialment als joves i a les famílies que vulguen gaudir d’activitats d’oci i didàctiques en la nostra llengua. Segons va explicar Marzà, “el Bus farà parades a centres educatius, a centres comercials i visitarà les festes més rellevants de les quatre ciutats més grans del nostre territori. Vincularem les activitats que es generen en aquesta campanya mòbil a tres elements fonamentals: l’aula, el carrer i la festa”.

“És molt important la seua presència en grans superfícies comercials, que són un punt de trobada on les famílies habitualment realitzen activitats d’oci i de compres amb els fills i filles, on el bus és un element més per visitar en els recorreguts de temps lliure”, va remarcar.

Per la seua banda, Rubén Trenzano va agrair “la disposició dels ajuntaments a participar en aquesta campanya mitjançant el Bus de la Llengua i els convidem que puguen fer activitats pròpies i locals, i que puguen utilitzar l’autobús com una plataforma per tal de fer arribar bones pràctiques del valencià a la seua població”.

A més, s’ha activat un apartat de l’espai web www.sempreteua.com, on es poden trobar activitats que es promouran al bus sobre el foment del valencià, el mapa de localitats que visitarà i el calendari dels recorreguts mensuals que farà.

El web de la campanya també disposa d’altres elements que s’actualitzen a mesura que avança la campanya com un diari de bitàcola, amb la crònica dels llocs visitats pel Bus de la Llengua , o els resultats dels concursos que es realitzen a partir dels tallers i els reportatges fotogràfics que proporcionen els coordinadors de la campanya en cada lloc visitat.

Bus de la Llengua

Durant 2018 el Bus de la Llengua ha visitat 77 municipis valencians i el 2019 en visitarà 29 més. El disseny del recorregut deixa alguns buits expressament perquè puga visitar alguns municipis en ocasió d’alguna celebració de rellevància.

L’autobús compta amb la presència de dos monitors encarregats de realitzar els tallers dissenyats per a dinamitzar les visites, tant de centres educatius com de públic en general.

La finalitat dels tallers és motivar i divertir els participants, per això cada proposta té en compte tant el component didàctic com el lúdic. Al bus es promou la diversitat lingüística mitjançant jocs i concursos que busquen la complicitat del públic.

L’autobús també compta amb marxandatge de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’, com samarretes, bosses de mà, xapes i llapis, per als visitants i centres educatius que participen en els tallers.

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *