Compromís demana explicacions al govern de Jorge Rodriguez sobre la situació de les zones inundables de cara a la imminent situació de Gota Freda

L’Agència de Seguretat i d’Emergències de la Generalitat Valenciana situa el pla de preemergències per pluja, on es veu afectat Ontinyent i la Vall d’Albaida, en nivell taronja. La previsió és que “les precipitacions s’iniciaran al nord de Castelló a primeres hores del matí del dia 18 i es preveu una evolució que anirà de nord a sud de la Comunitat Valenciana”.

 

Des de Compromís per Ontinyent hem observat que el pont de pas al Polígon del Pla de Sant Vicent situat baix de l’OTK està obstruït amb canyes i branques i cal netejar-lo per a preveure el risc per les pluges anunciades. S’ha comunicat per registre d’entrada la situació al Govern Municipal adjuntant fotos de la situació del pas sobre el riu que és de competència municipal. A la Confederació de la Conca Hidrogràfica li pertoca la neteja del lleu del riu on pot existir risc per a les persones, i des de Compromís considerem que en aquest punt del riu també hi ha responsabilitat de la Confederació. Per tant també s’ha preguntat al respecte si al Govern Municipal si s’han demanat explicacions a la Confederació.

Vicent Xavier Vila, portaveu de la coalició ha preguntat a la regidoria de medi ambient i al govern d’Ontinyent “si està previst actuar sobre el pont conegut com «de l’OTK» donat que està obstruït completament, com es pot apreciar a les fotos enviades, i també a la resta de zones afectades pel temporal de pluja davant la situació de preemergència taronja. En paraules de Vila: «Hem pogut comprovar el mal estat en el qual es troba el barranquet del pont del polígon del pla de Sant Vicent entre d’altres, atés que ja està col·lapsat i hi ha anunciada una gota freda per almenys els dies vinents».

Vila continuava: «Demanem que es netegen tots els barrancs i zones sensibles d’inundació com ara els voltants del riu Clariano, també demanen que expliquen les mesures preses per previndre les possibles inundacions en zones sensibles com ara la Cantereria o la zona de l’Almaig on els pàrquings ja van patir inundacions»

 

Vila concloïa afirmant que « des de Compromís proposem que s’adopten mesures de prevenció per als veïns d’estes zones inundables com ara la neteja de zones de pas d’aigua, la protecció dels habitatges inundables, la possibilitat d’aparcar els vehicles en altres llocs no inundables (pàrquings públics) etc…

 

 

Vicent Xavier Vila i Mas,

portaveu del Grup Municipal Compromís per Ontinyent

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *