El Govern del Botànic aprova una inversió de prop de 685.000 euros per a l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana d’Ontinyent

El Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Habitatge Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament d’Ontinyent per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació urbana (ARRU) de la capital de la Vall d’Albaida per a l’any 2018, en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016 que permet que les actuacions s’executen fins a 31 de desembre de 2018.

El conveni estableix una subvenció per a enguany 2018 de 684.916,59 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 474.817 euros i la Generalitat participarà amb 210.000 euros.

Cal recordar que el conveni signat entre la Conselleria i l’Ajuntament estableix una inversió total de 2.263.928 euros, aportats durant 2015, 2016, 2017 i 2018 pel Ministeri, la Generalitat, el Consistori d’Ontinyent i els particulars.

Gràcies a aquest conveni s’estan realitzant obres d’edificació de 6 habitatges en substitució d’unes altres prèviament demolides en el barri de la Vila i el Centre Històric-Raval d’Ontinyent, per trobar-se en un elevat estat de deterioració.

D’aquesta manera, l’actuació contempla les obres de demolició dels edificis, de construcció de nous habitatges i de reurbanització necessària, així com l’execució d’un programa de reallotjament i les funcions de gestió tècnica i informació necessària a realitzar a través d’un equip tècnic de gestió.

A més, s’ha programat la rehabilitació de 59 habitatges juntament amb les obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, d’accessibilitat, d’adequació d’elements comuns i d’habitabilitat.

El Consell aposta fermament per la rehabilitació i regeneració urbana, no solament per a recuperar i renovar habitatges en els centres històrics i els espais urbans de les ciutats del territori valencià, sinó també per a reactivar l’economia de tots els oficis relacionats amb la construcció i els sectors productius annexos.

Arxivat en: Governs amb Compromís, Medi Ambient i Territori

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *