La nova edició del projecte teatral europeu Escena Erasmus arriba a Ontinyent

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, espera “que siga l’inici d’una llarguíssima col·laboració” i ha agraït als estudiants la labor que fan “apropant la cultura als pobles i ciutats”

La nova edició del projecte teatral europeu Escena Erasmus Premi Carlemany de la Joventut en 2011 del Parlament Europeu, ha posat en marxa ‘Les Petites Europes’ un programa produït per la Universitat de València i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Enguany, es representa ‘La gran final’, la tercera part de la trilogia sobre les migracions que Escena Erasmus va començar amb ‘El Circ de la Frontera’ (2016) i va continuar amb ‘La Fira Invisible’ (2017). Es tracta d’un espectacle que aborda les possibilitats efectives de construir un futur millor. Les actuacions arribaran en aquesta ocasió a Carrícola, Ontinyent i Salem.

Les representacions van a càrrec d’actors provinents de diferents parts del món: una part del repartiment està composta per joves valencians, entre els quals Maria Ferri de la Pobla del Duc, una altra per joves europeus i la tercera per joves refugiats de diferents orígens, que treballen tots junts en un espectacle en clau de comèdia, ambientat en un gran estadi de futbol, ple de cançons.

La companyia de teatre ‘Escena Erasmus’ va ser rebuda el passat mes de maig a la Diputació de València per la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, en una visita en la que, tant els estudiants que formen part del grup teatral com els responsables del projecte, han pogut conèixer les dependències de la corporació provincial en una visita guiada.

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València, mitjançant un conveni de cooperació cultural amb la Universitat de València, ofereix el seu suport al projecte Les Europes Menudes. Es tracta d’un projecte escènic que aprofita el potencial creatiu dels estudiants Erasmus de diferents ciutats europees amb interpretacions teatrals als carrers dels pobles més menuts de València.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó, espera “que siga l’inici d’una llarguíssima col·laboració” i ha agraït als estudiants la labor que fan “apropant la cultura als pobles i ciutats”. Amigó també els ha convidat a “gaudir de la ciutat de València, sense oblidar els nostres pobles, que tenen moltes coses a oferir i us esperen amb els braços oberts”.

Per la seua part, el gerent de la Fundació General de la Universitat, Cristóbal Suria ha agraït el suport de la Diputació a un “projecte que posarà en valor la ciutat de València”.

A la visita han assistit el gerent de la Fundació General de la Universitat, Cristóbal Suria; Caterina Barone, coordinadora de Scena Erasmus Padova (Itàlia); Josep Valero i Daniel Tormo de CRIT Companyia de Teatre i coordinador tècnic del projecte E+SCN; i la directora de l’espectacle i codirectora d’Escena Erasmus Anna Marí; a més dels alumnes Erasmus de la Universitat de València, Padova (Itàlia) i Marburg (Alemanya) i refugiats de Pakistan, Camerun, Gambia i Síria.

Un projecte teatral pioner a Europa

Escena Erasmus és un dels programes amb més importància de l’àrea de cultura de la Diputació de València i que més bona acollida té als pobles xicotets de València. Enguany, la gira tindrà lloc a 13 municipis de la comarca: Alaquàs, Bonrepòs i Mirambell, Chella, Alcúdia de Crespins, Almoines, Iàtova, Salem, Benifaió, Caudete de las Fuentes, Carrícola, Ontinyent i Gandia; on els veïns i veïnes acolliran als integrants d’Escena Erasmus. L’objectiu principal d’aquesta gira és bastir ponts entre les regions representades pels integrants d’Escena Erasmus i els pobles menuts de la província de València, amb la finalitat de donar visibilitat a la realitat europea.

Aquest any tindrà lloc a València el primer festival europeu Escena Erasmus, en què es presentaran les noves produccions de les seus de València, Marburg i Pàdua. A més, enguany, la gira de 2018 representarà “La Gran Final”, la tercera part de la trilogia sobre les migracions, composta per El Circ de la Frontera (2016) i La Fira Invisible (2017). Es tracta d’un espectacle que aborda, amb honestedat i esperança, les possibilitats efectives de construir un futur millor.

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *