Compromís exigeix solucions a la Mancomunitat per recuperar la normalitat del servei de recollida de fem a la Vall d’Albaida

La coalició valencianista afirma que “la ciutadania de la Vall d’Albaida no té per què pagar les desavinences entre Recisa i la Mancomunitat presidida pel PSOE”

Compromís per la Vall d’Albaida ha emès un comunicat en què valora la situació creada arran de la suspensió del servei de recollida de fem la nit del diumenge 6 al dilluns 7 de maig. En primer lloc, des de la coalició valencianista lamenten que “tot i que hui hem sabut que els principals dirigents de la Mancomunitat Vicent Gomar i Jaime Peris, coneixien des del 4 d’abril que aquesta situació es podia produir, no hagen informat els ajuntaments amb temps i forma per tal d’intentar evitar la situació creada hui, amb els contenidors replens de bosses de fem de tot el cap de setmana, més encara en una setmana en què les temperatures comencen a pujar significativament.

A més, des de Compromís remarquen “la necessitat de trobar una solució ràpida i eficient per tal de donar resposta a la legítima demanda de la ciutadania de la nostra comarca, que paga els seus impostos i no mereix que la suspensió del servei per problemes entre l’empresa i la Mancomunitat afecte al seu dia a dia”. A tal efecte, exigeixen “l’immediat requeriment de la Mancomunitat a Recisa perquè complisca el contracte en vigor i, si escau, la cerca d’una altra alternativa que permeta efectuar la recollida aquesta mateixa nit”.

En eixe sentit, els valencianistes han volgut aclarir que “les treballadores i treballadors de l’empresa Recisa no han convocat cap vaga ni tenen cap responsabilitat sobre la situació creada. Es tracta d’una decisió unilateral de la direcció de l’empresa per tal de pressionar a la Mancomunitat”. De la mateixa manera, afirmen que “el comunicat emès per la presidència de la Mancomunitat menteix quan assenyala l’Ajuntament d’Albaida com a responsable dels impagaments a l’empresa, ja que aquest ajuntament està efectuant correctament els pagaments corresponents, tant del deute històric amb un pla de pagaments aprovat pels dos ens com el pagament ordinari abans dels 30 dies”.

Per últim, des de Compromís per la Vall d’Albaida incideixen en “la necessitat de reconduir la gestió d’aquesta situació i aparcar la dinàmica d’acusacions creuades”, i insisteixen en “centrar els esforços en l’objectiu principal de donar solució a un problema que no pot allargar-se més en el temps, perquè els nostres veïns i veïnes no tenen per què pagar els plats bruts ni observar un espectacle partidista. Cal recuperar la lleialtat institucional i el trellat”.

Arxivat en: Medi Ambient i Territori

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *