Fran Quesada, nou secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, serà substituït com a regidor per Vicent Xavier Vila

Amb el nomenament com a secretari de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada cedeix el càrrec de regidor del grup polític municipal de Compromís a l’Ajuntament a Vicent Xavier Vila, següent en la llista electoral resultant de les primàries que la coalició va celebrar per a les eleccions de 2015

Sílvia Urenya va tindre paraules d’agraïment per al ja exregidor de Compromís a Ontinyent i actual secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic a la Generalitat Valenciana, Francesc Quesada: «per la bona feina feta des de la legislatura passada, de la qual podem destacar que Ontinyent va ser nomenada Ciutat Sostenible en Educació Ambiental, premi atorgat pel Ministeri. Fran també va destacar per una ferma defensa del Pla de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida, i un dels records que ens deixarà serà el Passeig de Benarrai, un dels projectes que Compromís va dur a terme a la passada legislatura, a més de la fantàstic relació que tenia amb els treballadors i treballadores de l’Ajuntament. El trobarem a faltar».

Per altra banda. també va donar ànims a Vicent Xavier Vila, que és el regidor que succeeix Quesada: «Vicent va ser el secretari del grup polític municipal Compromís en la passada legislatura, així que té experiència en la gestió municipal. No tinc cap dubte que farà una gran feina d’oposició constructiva en l’any que queda per davant de legislatura».

El secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic va començar la intervenció disculpant-se davant dels companys de corporació per no haver pogut assistir al plenari de març en què s’acomiadava com a regidor de la corporació i poder, així, «agrair als companys el temps que hem compartit al consistori». Per a Quesada «va ser una sorpresa que des de València comptaren amb mi per a ser secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic». Després d’aquestes paraules de presentació, va explicar el motiu de la dimissió com a regidor municipal: «un dels trets característics del Govern del Botànic és la transparència, per això, en maig de 2016 es va signar el Decret del Codi del Bon Govern, la segona secció del qual és la dedicada a la integritat i exemplaritat que s’aplica als membres del Consell. Segons aquesta secció, el càrrec de secretari autonòmic exigeix el 100% de dedicació».

Quesada va destacar que «el càrrec de secretari autonòmic de Medi Ambient i canvi Climàtic exigeix una dedicació al 100%, ja que compta amb quatre direccions generals i dues entitats públiques com són EPSAR i VAERSA. En aquesta situació, crec que Vicent, que és qui em substituirà, podrà fer una tasca de fiscalització del govern local més exhaustiva i ajudar a Compromís per Ontinyent i, en concret, a Sílvia, la nostra portaveu».

El regidor entrant, Vicent Xavier Vila, va agrair a Sílvia i a Fran «la feina feta a l’oposició durant els primers anys d’aquesta legislatura». A més, va donar a Quesada l’enhorabona pel nomenament com a secretari autonòmic, «el càrrec més elevat que tenim a Ontinyent», i va explicar els motius pels quals ha pogut acceptar l’acta de regidor: «fa tres anys vaig deixar voluntàriament de ser el secretari del grup municipal Compromís a l’Ajuntament per a centrar-me en la meua vida personal i professional, per a preparar-me unes oposicions. Gràcies a això treballe com a professor i he pogut acceptar ara l’acta de regidor». Per a Vila, «comptar amb Fran com a secretari autonòmic ens permetrà tindre més contacte si cap amb el Govern del Botànic, cosa que sense cap dubte, serà positiva».

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *