Compromís per Ontinyent celebra la sentència del TSJ i demana que es retire dels antics terrenys de l’hospital el cartell que simbolitza l’engany del PP a la ciutadania

Després de quasi 10 anys de l’anunci de la fictícia licitació de l’obra del nou hospital comarcal d’Ontinyent que va fer Francisco Camps a les Corts, l’Ajuntament d’Ontinyent ha rebut la sentència del Tribunal Superior de Justícia que dictamina a favor de l’Ajuntament en el procés que mantenia amb l’empresa REGEBE.

Segons la portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, «Lina Insa va presentar els terrenys com a idonis i a cost zero per als ontinyentins i ontinyentines, cosa que era totalment falsa. Uns terrenys a 100 metres de la depuradora d’aigües residuals que haurien necessitat una inversió de vora 10 milions d’euros per a la seua adequació. Uns terrenys que no estaven lliures de càrregues, ja que l’empresa REGEBE tenia una reserva d’aprofitament, per això exigia a l’ajuntament 38 milions d’euros en concepte d’expropiació. Per si no fóra poc, Filiberto Tortosa no va fer cap dels 7 informes que calia fer per a estudiar la viabilitat dels terrenys. D’idonis i de cost zero, res de res. Ens van enganyar i ens van mentir tot el que saben i més».

En la campanya de 2007 el PP va anunciar la imminent construcció del nou hospital, cosa que va repetir en la precampanya de 2011, en l’acte de presentació de la maqueta del fictici hospital amb la presència de Francisco Camps i Lina Insa, que van tornar a assegurar que la licitació estava en marxa. Després del resultat electoral de 2011, el nou govern format per PSOE i Compromís i el suport d’EU va rebre una notificació de la Conselleria de Sanitat anunciant que no hi hauria partida pressupostària per a l’hospital fins al 2015, encara que finalment Ontinyent va quedar exclosa del mapa de nous serveis sanitaris.

En eixe sentit, la portaveu valencianista ha celebrat la sentència, que considera «més que justa i que posa cadascú al seu lloc. Per una banda, al govern de l’Ajuntament d’Ontinyent format per PSOE i Compromís amb el suport d’EU, qui va batallar les decisions del Partit Popular, ens ha demostrat que tota lluita justa té recompensa. I, per altra banda, demostra de nou com el PP governa només per als seus propis interessos, per als quals manipula i menteix el que considere necessari, passant per damunt dels interessos generals».

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *