L’Assemblea veïnal contra la Planta de Residus Animals de la Vall d’Albaida i el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent seran els guardonats en la 22a edició dels Premis Roure Valencià que atorga la coalició valencianista a Ontinyent

Així ho han anunciat aquest matí en roda de premsa la portaveu de la coalició a Ontinyent, Sílvia Urenya, acompanyada per la portaveu local del BLOC, Paloma Alberola, el portaveu comarcal de Compromís, Nicolau Calabuig, i el coordinador de JovesPV-Compromís Comarques Centrals, Gonzalo Borredà, tots tres membres de les joventuts de Compromís

Sílvia Urenya ha anunciat que el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, el polític millor valorat de tot l’Estat, ha confirmat la seua assistència al sopar i lliurament dels premis


Des de 1996, primer amb el BLOC i des de fa uns anys amb Compromís per Ontinyent, els Premis Roure Valencià distingeixen persones o associacions que han destacat per la lluita, defensa i dignificació com a poble des de diferents vessants.

Aquest any, el Premi Roure Valencià 2017 recau en l’Assemblea veïnal contra la Planta de Residus Animals de la Vall d’Albaida per la seua lluita en defensa del territori, i el Premi Roure Valencià Jove 2017 serà atorgat al Consell Local de la Joventut d’Ontinyent per la seua incansable tasca de dinamització i promoció d’activitats de formació i de lleure entre la joventut de la nostra ciutat.

En paraules de Sílvia Urenya, regidora i portaveu de Compromís per Ontinyent: «aquest any, atorguem el Premi Roure Valencià 2017 a l’Assemblea veïnal contra la Planta de Residus Animals que anava a instal·lar-se a la Pobla del Duc per la seua ferma defensa del territori. Des que l’any 2011 el PP anunciara l’inici del procés de construcció de la Planta, l’Assemblea va presentar una ferma oposició: recollida de signatures, presentació de més de 3.000 al·legacions (associacions, particulars, ajuntaments…), presentació de recursos (l’ajuntament d’Ontinyent va presentar un recurs en 2015, amb el company Fran Quesada com a regidor de Medi Ambient; recurs que es va sumar als presentats per la Pobla del Duc, Otos i la Colla Ecologista l’Arrel), concentracions, manifestacions, xarrades informatives… sota el lema Una comarca, una força, l’Assemblea Veïnal va posar tota la comarca en peu de guerra. En març del 2016, el TSJ va anul·lar el projecte de construcció de la Planta, ja amb el Govern del Botànic. No tenim cap dubte que la pressió de la feina incansable de l’Assemblea va tindre molt a veure en la visualització i oposició al que era una barbaritat».

A continuació, Nicolau Calabuig, en nom dels joves de Compromís, ha presentat el Premi Roure Valencià Jove, un guardó ja consolidat. «El Premi Roure Valencià Jove 2017 s’entrega a una entitat especialment destacada en la defensa dels interessos de la joventut ontinyentina. Enguany l’entitat guardonada serà el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent pel seu treball en la representació de les entitats joves, el foment i la dinamització de l’associacionisme i l’activitat juvenil a la ciutat, la detecció de mancances en allò que respecta a les necessitats dels joves i la proposta de millores, i la promoció dels valors ètics i l’esperit crític en la nostra societat, siga quin siga el color polític que haja governat el nostre ajuntament, i malgrat les majories absolutes i determinats intents de control que ha patit. Per tota la seua tasca en els seus 25 anys d’existència a la ciutat, enguany volem lliurar el Roure Valencià Jove al Consell Local de la Joventut d’Ontinyent».

Finalment, Sílvia Urenya anunciava un convidat especial al sopar i acte d’entrega dels Premis Roure: «no és un convidat en sí perquè és de casa, però sí que ho és si tenim en compte que és diputat al Congrés i el polític millor valorat de tot l’Estat espanyol: el company Joan Baldoví ens acompanyarà en el sopar i entrega de premis» i ha aprofitat per a convidar la ciutadania, «com sempre, a Compromís tenim les portes obertes, així que estarem encantats amb qui ens vulga acompanyar en aquest acte tan important per a nosaltres el pròxim 7 de juliol a les 22.00 en aquest sopar de germanor a la fresca a l’exterior de la seu de Compromís al carrer Maians. Només cal que ens ho comunique a través de qualsevol de les xarxes socials de Compromís per Ontinyent».