Hui, 8 de març, des de Joves del País Valencià – Compromís reivindiquem aquesta diada encara necessària per fer visible la lluita feminista portada a terme la resta de l’any. Perquè ser feministes tots els dies de les nostres vides, sense descans, és l’únic camí que ens ha deixat el patriarcat que oprimeix, defineix, controla, subjuga i intenta dominar tan profundament i tranversal la nostra realitat quotidiana.

Hui recordem, pel deute ineludible amb la història, aquelles que ens obriren el camí, les que assentaren els fonaments teòrics del feminisme, les que moriren per qüestionar l’status quo i les represaliades per defendre uns drets aleshores inexistents. Fem memòria per aquelles amb noms i cognoms coneguts que no entren als llibres de text, però també per aquelles invisibles i silenciades per imposició, la meitat anònima que ha poblat i ha fet rodar el món sense possibilitat de deixar a penes una petjada al darrere, les assassinades, les violentades per existir.

Per elles, la lluita feminista és plural al món, però necessàriament contundent. Un de tants i tants camins per portar-la endavant rau en la política, i concretament en la promoció activa dels posicionaments polítics per la igualtat entre gèneres. Perquè ens representa tota aquella política d’esquerres que aspira a ser transversalment feminista i perquè rebutgem d’arrel el despotisme, encoratgem a l’activista a formar part també dels partits polítics. Hui i tots els dies de l’any, donem la benvinguda més càlida a tota aquella persona que desitge treballar pel feminisme.

Hui no és un dia per desitjar felicitat, sinó per desitjar un profund anhel de lluita comuna. Totes juntes, lleials a nosaltres mateixes, ho farem possible.

Joves del País Valencià – Compromís