Compromís vol portar a Ontinyent l’Escola Oficial d’Idiomes i retornar el Cefire, igual que apostem portar una quarta carrera universitària.

L’educació en sí no és competència municipal i hi ha temes en els quals tenim veu però no vot, com per exemple tot el referent a la nova llei educativa, però sí que és competència municipal treballar per completar tots els aspectes que ignora la nova llei, com és l’educació emocional, la creativitat i l’educació en valors. També està de la nostra mà afavorir que el procés educatiu siga transversal i implique tots els agents de la societat, tant la resta de regidories (medi ambient, cultura, patrimoni, benestar social, esports…) com associacions de tot tipus, amb l’objectiu ferm d’aconseguir que Ontinyent siga, a poc a poc, una ciutat educadora real.

Basant-nos en aquests principis, hem elaborat el Pla d’Educació i Convivència, un Pla que té com a escenari i objectiu la nostra ciutat amb la finalitat d’afavorir les relacions entre la nostra comunitat educativa i potenciar una educació basada en la creativitat, la participació, la inclusió i cohesió social, la transparència i la cultura de l’enteniment.

002 Trobada EDUCACIÓ

Des del Pla, donarem continuïtat i ampliarem la guia  d’activitats socioeducatives Ontinyent, Ciutat Educadora afegint l’àrea de ciutat creativa i proposant nous projectes com són “Aprenentatge i serveis”, “Fem comerç, fem ciutat”, un circuit teatral escolar, “Cantaescola” i “Promoció del valencià”. Proposem la creació de la xarxaescola, una web de gestió municipal que siga punt de trobada de tots els centres educatius de la ciutat.

Paral·lelament al Pla, treballarem per crear l’àrea de serveis a les persones, en què conflueixen les àrees d’educació, joventut, serveis socials, participació i cooperació. Una àrea des d’on donar resposta a les necessitats de les famílies, potenciant el servei d’absentisme escolar i creant el “Servei de mediació” entre els centres i les famílies (assessorament). Des d’aquesta àrea, proposem l’organització de xarrades informatives tant a les escoles com a la ciutadania sobre temes d’especial interés. En la mateixa línia de treball, estudiarem la millor fòrmula per dotar a l’àrea d’educació de més recursos i millor organització interdepartamental. Potenciarem l’estalvi energètic a les escoles i centres a través de la conscienciació i d’un pacte escola-ajuntament: de la quantitat total anual estalviada, el 50% serà per a l’escola (per a destinar-ho al que cada escola considere). Dinamitzarem l’escola de pares i mares, apostant pel diàleg intergeneracional a través de la lectura, de les tertúlies dialògiques compartides entre les famílies.

Sílvia Ureña, tercera en la candidatura de Compromís a les eleccions locals, va afirmar que “continuarem treballant per portar a Ontinyent l’Escola Oficial d’Idiomes i retornar el Cefire, igual que apostem portar una quarta carrera universitària. Dins la ciutat educadora per la qual apostem, Ontinyent és ciutat universitària i això ha de ser necessàriament un punt clau.”

Tota una sèrie de mesures que evidencien el compromís ferm que tenim amb l’educació de la nostra ciutat en tots els nivells. Amb un clar objectiu: convertir Ontinyent en una ciutat educadora total, global, que aposte per la potenciació de tots els valors de la nostra ciutat.