Joan Gilabert afirma que l’Alcalde i candidat del PSOE ha donat més importància a la foto, que al treball i als objectius de les diferents accions de promoció econòmica

Compromís per Ontinyent ha lamentat en un comunicat de premsa que “el PSOE de Rodríguez estiga mes preocupat per la foto del seu líder i el titular de premsa que per la promoció econòmica de la ciutat.”

Segons assenyalava Joan Gilabert, Primer Tinent d’Alcalde i regidor d’Hisenda, “al principi de legislatura, l’Alcalde va decidir unilateralment assumir la regidoria de promoció econòmica. Nosaltres creiem que és una àrea clau per al desenvolupament present i futur d’Ontinyent, i que mereix més atenció de la que un Alcalde li pot prestar. No es pot estar més pendent de la foto que dels objectius. És una mostra més de l’obsessió d’alguns per promocionar-se a ells mateixos, i no a la ciutat i les persones, en un moment d’extrema dificultat econòmica.”

I continuava posant de manifest el descontent: “que ens hajam d’assabentar per una notícia filtrada a un mitjà de comunicació local, que la ciutat lidera un projecte europeu d’innovació urbana, i que el soci tecnològic del mateix serà Telefónica de España SA i no empreses tecnològiques locals, és una mostra clara del que s’ha de desterrar de la política de promoció econòmica i de la política de comunicació del PSOE.”

Segons afirmava Gilabert, “des de Compromís hem gestionat aquesta legislatura la Hisenda municipal, en la qual hem aconseguit una important reducció del deute heretat de la legislatura del PP, la qual cosa ens ha permès invertir en les persones. A més, hem estat els encarregats de dinamitzar el Consell Econòmic i Social, des d’on hem intentat donar suport al comerç i la indústria, preocupant-nos més pels objectius a aconseguir que per la foto i l’autobombo.”

El candidat de Compromís a l’Alcaldia recordava que “a la legislatura que ara finalitza s’han posat en marxa iniciatives innovadores com el Pla REACTIVA, però la gestió del mateix  per part de Jorge Rodríguez ens ha decebut. Molta pressa per la foto i poc treball per aconseguir objectius; un bon exemple d’aquesta decepció ha estat l’acord de col·laboració Ajuntament d’Ontinyent –ASEPRI,  del qual a banda de la foto, no s’ha informat de res més.”

Gilabert també ha volgut fer una crida a la “prudència i el realisme”. Segons explicava, “no hem d’oblidar que l’atur al maig del 2011 era de 4.125 persones i al març del 2015 4.060 persones; unes dades que donen poc per traure pit, per obrir camins i per estar satisfets”. No obstant això, en referència a la gestió de Compromís a l’Àrea d’Hisenda, remarcava “ l’Ajuntament el deixem millor que el vam trobar, amb més capacitat per ajudar a l’economia productiva”. I acabava matisant “Queda molta feina a fer per millorar la ciutat en termes reals de promoció econòmica. No podem ser autocomplaents”.

Finalment, el número 1 de Compromís ha sentenciat: “crec que nosaltres hem demostrat que estem preparats per assumir nous reptes i apostar per una veritable promoció econòmica que ens ajude a eixir de l’actual situació i així construir un Ontinyent on la gent puga ser feliç desenvolupant els seus projectes vitals.”

A Compromís no tenim la recepta màgica de la promoció econòmica, però si que tenim clar els ingredients: TREBALL, COOPERACIÓ I TRANSPARÈNCIA.