Més de 3.000 persones han votat ja a #Ontinyent Participa, la iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de triar els projectes més prioritaris a executar amb una partida de 375.000 euros consignada en el pressupost d’enguany. En concret, des del Departament de Personal s’ha informat al Consell Veïnal i al Consell de Ciutat dels resultats registrats fins a les 12 del migdia de hui divendres, hora a la qual s’havien superat els 3.000 vots per part de persones empadronades a Ontinyent i majors de 16 anys.

Joan Gilabert amb altres els portaveus dels grups municipals exercien aquest matí el seu dret al vot dins la iniciativa #OntinyentParticipa, un procés que suposa “una nova manera d’entendre la democràcia participativa”, destacaven. En total són 30.000 les persones empadronades a la ciutat i majors de 16 anys que han estat cridades a votar fins les 24:00 hores del proper divendres 13 de febrer, a les que tant l’alcalde com els portaveus animaven a decidir quines inversions s’han d’executar d’entre els 10 projectes triats pel Consell de Ciutat d’entre els 114 presentades pels propis ciutadans.

La ciutat l’hem de construir entre tots, i en aquest sentit estem orgullosos de ser una ciutat capdavantera en processos participatius, ja que tractem que els ciutadans no sols opinen, sinó que esta opinió compte i es convertisca en realitat. Amb les diferents accions que s’estan duent a terme per animar a la ciutadania a votar es busca que la ciutadania s’implique tant o més que l’any passat.

Joan Gilabert posava de relleu per la seua banda que “hem intentat millorar el procés respecte de la primera edició, hem potenciat la participació, i ara falta que la gent aprofite l’oportunitat de triar quins projectes vol i consolidem entre tots la iniciativa”; mentre que Rebeca Torró animava “a tots i a totes a votar i recolzar aquest procés de participació, que suposa una gran oportunitat per  construir Ontinyent entre tots i totes”.

El termini de votacions s’obria la mitjanit de diumenge a dilluns, a les 00:00 hores, podent votar-se des d’aleshores a través de diversos dispositius connectats a Internet, a través de la web www.ontinyentparticipa.com i comptant amb el DNI. Cal recordar que els ciutadans i ciutadanes també poden votar presencialment a diverses instal·lacions municipals: l’Ajuntament; el Centre Cívic del Llombo; el Teatre Echegaray; la Biblioteca de Sant Josep; el Punt de Lectura de Sant Rafel; el CPFPA Sant Carles; el CIM; el CEAM; i la Llar del Jubilat Caixa Ontinyent.ontinyent participa 2015