L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat l’actuació d’ajuda a la regeneració natural que s’ha estat realitzant des del passat 15 de desembre a 5 hectàrees del terme que es van veure afectades per l’incendi de 1994. En concret, una brigada forestal posada en marxa a través del programa Ezonai del Servef (finançada en un 80% amb fons europeus) i formada per 4 persones, ha estat realitzant tasques d’aclariment i poda en pinar de regeneració forta en la zona de Fuset.

Amb esta actuació, l’Ajuntament ha intervingut en un total de 68 hectàrees de superfície forestal en els últims 4 anys principalment en treballs de conservació, de tasques d’ajuda a la regeneració natural. El regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, ha destacat la importància “d’afavorir i consolidar la recuperació de les serres del terme en un moment clau per al seu futur, perquè l’estat en que es troben el risc d’incendi és molt elevat, i davant les mancances de la gestió forestal de la Conselleria havíem d’actuar”, destacava.

Els treballs en esta superfície forestal han estat realitzats per un total de 4 brigades, que han servit per donar ocupació a un total de 23 treballadors: 9 en la brigada EMCORP, 4 de la brigada PAMER, 5 del Pla d’Ocupació 2013 del Govern d’Ontinyent, i ara altres 4 de la brigada EZONAI. Tasques d’aclariment i poda, desbrossaments, eliminació de pins cremats, repoblacions o creació de franges de seguretat han estat algunes de les tasques dels treballadors d’estes brigades, als que el regidor agraïa “l’excel·lent treball i gran compromís mostrat, realitzant estos treballs tan durs físicament però tan necessaris”, destacava.