Des del dia 19 de gener i fins al 2 de febrer els veïns i veïnes d’Ontinyent poden presentar les seues propostes de projectes a executar a la ciutat per part de l’Ajuntament

Així comença la fase propositiva del projecte “Ontinyent Participa 2015”, per la qual la ciutadania triarà de manera directa la destinació de fins a 375.000 euros dels pressupostos d’enguany (25.000 més que en l’edició anterior), per a la realització de les obres que consideren més prioritàries.

D’aquesta manera, associacions i particulars ja poden presentar les seues propostes a través del correu electrònic [email protected] i pel registre d’entrada municipal. Per tal que una única proposta no acapare les inversions, els projectes que es presenten no podran tenir un pressupost superior a 187.500 euros, el 50% del pressupost global del programa. Després s’obrirà un període d’informació tècnica en què es valorarà tècnicament cada projecte, entre el 3 i el 16 de febrer, unes valoracions que es faran públiques, perquè entre el 17 i el 27 de febrer els consells analitzen les propostes.

El Consell de Ciutat serà qui en una votació final decidirà el 2 de març quins són els 10 projectes que seran objecte de votació, projectes que, com a novetat, no inclouran propostes dels partits polítics del Govern. Del 3 al 7 de març es produirà una altra de les novetats d’enguany: els proposants dels projectes finalistes podran defensar-los públicament comptant amb assessorament tècnic; i finalment, del 9 al 13 de març es podrà votar tan telemàticament com en diferents espais municipals. A més a més, l’Ajuntament ha començat una campanya informativa d’exposició del projecte, que inclou la posada en marxa aquesta setmana de la pàgina web ontinyentparticipa.com.

Una major dotació pressupostària, més protagonisme per a les propostes ciutadanes o la defensa en públic de les 10 propostes sotmeses a votació per part dels proposants són algunes de les novetats d’“Ontinyent Participa 2015”, el pioner procés impulsat pel Govern d’Ontinyent perquè la ciutadania propose projectes per un import total de 375.000 euros, al voltant del 20% de les inversions que es realitzaran enguany.

El regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, confirmava que igual que en 2014 es va ampliar la partida prevista inicialment (de 350.000 euros pressupostats fins als 412.000 que costen finalment les obres), enguany els 375.000 euros pressupostats podrien ampliar-se també per donar cabuda al màxim de projectes possibles: “és un 20% de la partida d’inversions d’enguany de l’Ajuntament que decidiran directament els ciutadans, una acció amb la qual demostrem que hi ha una altra forma de governar”. Gilabert, que recordava que més de 30 localitats de tot Espanya s’han interessat pel projecte i fins i tot alguna ja l’ha utilitzat com a model de referència, destacava que “el repte de millorar un projecte que ja va ser un èxit és difícil, però anem a tractar de fer-ho i que la ciutadania responga igual de bé que en la primera edició”.