El plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava el passat dilluns 29 de desembre els pressupostos municipals més participatius de la seua història.Els tres grups que donen suport als pressupostos (PSOE, Compromís i EUPV, amb l’únic vot en contra del PP), coincidien en destacar aquesta participació tant al contingut del pressupost com al procés de la seua pròpia aprovació. Quant al contingut, destaca la segona edició de la iniciativa “Ontinyent Participa”, que augmenta de 350.000 a 375.000 euros els diners per a inversions que podran prioritzar directament els ciutadans a través d’esta iniciativa. Aquesta xifra, sumada als diners que gestionaran entitats com el Consell Local de la Joventut i el Consell Econòmic i Social, permet arribar a un total de 525.000 euros gestionats a través de la participació directa dels ciutadans, la xifra més alta mai registrada. Pel que fa al procés, tots els ciutadans podien conèixer des del mes de novembre a través de la web municipal la proposta que era remesa i debatuda als diferents
consells de participació, oberta a aportacions i esmenes via correu electrònic, per donar pas a un Consell de Ciutat obert on es presentaven i debatien amb la ciutadania els pressupostos que s’aprovaven ahir.

El regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, incidia en què “enlloc de fer uns pressupostos electoralistes, apostem per l’estabilitat i la continuïtat d’una política pressupostaria que ens està donant bons resultats”. El també portaveu de Compromís destacava que “vam assumir la regidoria en una situació complicada, venint de pressupostos deficitaris i un deute superior als 20 milions d’euros, i pensem que en aquest temps hem fet els deures i assolit els reptes que voliem aconseguir, com es constata en aquest pressupost”. En aquest sentit, assenyalava que “s’ha posat ordre als comptes, amb pressupostos realistes i liquidacions positives, aprovant els pressupostos en l’any vell, com tornem a fer ara, i apostem per un estalvi en despesa corrent que no implique la reducció de serveis, i per fomentar el benestar social i la promoció econòmica, com també tornem a fer enguany”. Gilabert destacava que la reducció en més de 9 milions d’euros del deute des de 2011 “permet recuperar l’autonomia de la ciutat per emprendre projectes importants” i posava de relleu que “estem convençuts que anem a deixar l’Ajuntament molt millor que el vam trobar, i tot en un govern sense majories absolutes en el que hem tingut la voluntat d’entendre’ns”, destacava.