Involucrem als Consells Econòmic i de Ciutat a la revisió d’ordenances fiscals

El Regidor d’Hisenda explica les noves bonificacions de l’IBI i l’ampliació dels beneficiaris a l’impost de construccions

Joan Gilabert destaca la “maduresa i responsabilitat” dels consells en no reclamar baixades generalitzades d’impostos i taxes

El Govern d’Ontinyent ha presentat la seua proposta de revisió de les ordenances fiscals 2015 al debat amb la ciutadania. Després d’explicar les novetats davant els mitjans de comunicació i de fer accessible la proposta íntegra a la web municipal, es va obrir un procés de replegada d’al·legacions i opinions via e-mail fins el passat divendres, i esta setmana s’ha debatut la proposta al si del al Consell Econòmic i Social i el Consell de Ciutat, que han mostrat el seu suport a la mateixa.

A les dues reunions, el Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, explicava als membres dels consells les novetats de la proposta per al seu debat, al temps que es replegaven les suggerències i aportacions dels presents. Gilabert destacava “l’alt grau de maduresa i responsabilitat” dels consells de participació “en no donar suport a propostes sobre baixades generalitzades d’impostos i taxes, ja que són conscients de que això posaria en perill els serveis que presta l’ajuntament, així com la reducció del deute i el tancament en positiu dels pressupostos. Açò és tota una lliçó de responsabilitat de la que el Partit Popular deuria prendre nota”, destacava el regidor.

Com a novetat aquest any es proposa una bonificació de l’IBI per a noves indústries i comerços que creen ocupació (bonificacions que van del 50 al 95% en funció dels llocs de treball que genere) així com atorgar ajudes per al pagament d’aquest impost, via subvenció, per a les persones amb menys recursos (ajudes de 50 a 150 € en funció del volum d’ingressos mensuals). A més a més, l’impost de construccions amplia els seus potencials beneficiaris, incrementant de 30.000 a 60.000 l’import de les obres que es podran bonificar al 95%. Respecte dels residus, Gilabert explicava que si l’ajuntament finalment pot girar els dos rebuts de recollida i de tractament de fem el cost al ciutadà no s’incrementarà respecte del 2014, tot i que aquest extrem dependrà de les decisions judicials.

Per altra banda, i com en anys anteriors, la proposta d’ordenances manté tant les bonificacions fiscals implantades al llarg d’aquesta legislatura per  al foment d’activitat econòmica i ocupació (llicencia d’obres, llicencia d’obertura, IAE)  com les  bonificacions per donar suport a les famílies i persones amb menys recursos (aigua, fem, plusvàlua, etc).

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *