Es retiren 200 quilos de deixalles al Clariano al marc de la campanya “Mans al Riu”

Al voltant de 200 quilos de deixalles eren retirats el passat dissabte del llit del riu Clariano al marc de la campanya “Mans al Riu 2014” posada en marxa per la fundació Limne, i que a Ontinyent es va dur a terme amb el recolzament de l’Ajuntament a través de la Regidoria de Sostenibilitat. Esta jornada, que també s’ha realitzat en altres municipis valencians, va comptar amb la participació de 14 voluntaris que es donaren cita a les 10:00 hores al Pont Vell i que van recórrer el tram del riu Clariano que va fins el paratge de la Costa.

Entre els al voltant de 200 quilos de residus retirats van haver des de papers menuts a pneumàtics, amb una especial concentració baix dels ponts, on els transeunts tiren papers i plàstics al riu. El Regidor de l’àrea, Fran Quesada, explicava que “els participants han pogut constatar que s’aboquen molts residus al riu encara que la vegetació exhuberant dels paratges de ribera s’encarrega de cobrir-los ràpidament i no sempre és visible esta brutícia. Tots i totes hem de ser més conscients d’allò que fem i tirar els residus allà on toca, fins i tot els més menuts, ja que en cas contrari estem perjudicant el nostre propi entorn”, destacava.  Al conjunt del País Valencià en esta campanya es van retirar en 2013 més de 5’5 tones de residus als diversos rius on es va actuar.

P11602423

Arxivat en: Medi Ambient i Territori

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *