L’evolució dels resultats de les darreres eleccions (Generals 2011 – Europees 2014) ens situen en un escenari polític diferent, un escenari que ha canviat; on bàsicament voldria destacar dos aspectes per nosaltres importants L’ESGOTAMENT DEL BIPARTIDISME i LA FI DE LES MAJORIES ABSOLUTES.

Aquest nou escenari és el que ha permès i el que ha de permetre una nova forma de governar, una nova forma de gestionar; on la complicitat amb la societat siga fonamental. El govern ja no decideix en solitari, compta amb la societat per prendre decisions. Aquest nou escenari es el que afavorirà regenerar la democràcia, el que permetrà major participació social en les decisions dels governs.

Per contra, el bipartidisme i les majories absolutes són les que en bona part han desconnectat a la societat dels polítics, son responsables de la crisi política que vivim. I què proposa el PP amb la seua reforma electoral? Bàsicament canviar les regles del joc per intentar que no desaparega el bipartidisme ni les majories absolutes. Regeneració democràtica? CLARAMENT NO, INVOLUCIÓ més bé.

Ontinyent és un bon exemple del que parlem, el Govern d’Ontinyent no té majoria absoluta, està format pel PSOE i COMPROMÍS, ha comptat i esperem seguir comptant amb el suport d’EU; i malgrat eixa falta de majoria absoluta, o millor dit gràcies a ella, es governa amb molta més complicitat social que governs anteriors.

No sabem si el PP finalment s’atrevirà a dur endavant la reforma electoral, el que sí que sabem es que el futur d’Ontinyent no és cosa de dos, no és cosa ni del PP, ni del PSOE. No és cosa ni de Filiberto, ni de Jorge. El futur d’Ontinyent és cosa de totes i tots.

Les ciutadanes i ciutadans volen participar en la presa de decisions, volen governs que facen polítiques en benefici de la ciutadania, volen decidir dia a dia i no sols cada quatres anys el seu propi futur.

A COMPROMÍS tenim clar que les majories que permeten governar les han de donar els ciutadans dia a dia amb la seua participació i complicitat, i no una llei electoral partidista.

JOAN 4-3

Joan Gilabert
Portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida