Ontinyent acollirà la XIV edició de la cursa popular Salta Rius el dissabte 11 d’octubre amb un nou recorregut (que no passa pel riu), i a més incorpora una vessant solidària d’arreplegada de menjar per al banc d’aliments. La inscripció per a totes les categories de menors de 16 anys serà d’un quilo d’aliments no peribles, que es destinaran al banc d’aliments de la ciutat que gestiona la Creu Roja. Des de la Regidoria d’Esports, que col·labora amb la prova, el regidor Pepe Pla ha volgut agrair al club d’atletisme Salta Rius d’Ontinyent “per oferir la cursa amb aquesta vessant solidària”, i ha animat a la gent “a participar d’una festa solidària i esportiva com aquesta”.

La cursa de les categories absolutes estrenarà un nou recorregut de 8.500 metres que començarà i acabarà al carrer Martínez Valls i passarà pel camp de futbol i l’estació de bombers. La inscripció per als corredors de majors de 16 anys és de 4 euros i s’ha d’abonar per ingrés bancari abans del divendres 10 d’octubre a les 19 hores, encara que també poden participar de la vessant solidària amb l’aportació d’aliments. Manuel Ruiz, regidor de Política Social i Ciutadania, ha recordat als no corredors que “també poden col·laborar, ja siga aportant aliments no peribles o animant als corredors durant la cursa”.

Des del C.A. Salta Rius Pepe Torró explicava que la jornada començarà a les 16:30 hores amb una cursa d’esquenes de 300 metres, a la qual podran participar corredors de totes les edats. Seguidament correran els joves de les categories cadet, infantil, aleví, benjamí i prebenjamí, cadascuna amb una distància diferent establerta, i també tindrà lloc la cursa ‘superpeques’, per a xiquets i xiquetes menors d’un any que encara no caminen, amb una distància de 6 metres. En acabar aquestes curses, al voltant de les 17:30, començarà l’absoluta. Entre els corredors de totes les categories, s’espera una assistència d’entre 400 i 500 corredors, com altres anys.
riu