A l’octubre de 2013 el Partido Popular eixia als mitjans de comunicació locals amb el titular: “EL PLAN DE EMPLEO CONJUNTO PERMITIRÁ CREAR 40 PUESTOS EN ONTINYENT”. La realitat va ser molt distinta, ja que aquest pla va crear zero llocs de treball, sí ZERO. Però ningú va eixir a dir-ho.

El darrer dissabte dia 9 d’agost, el titular era contundent: “EL PLAN DE EMPLEO CREARÁ 120 PUESTOS DE TRABAJO”. Es referien al Pla d’Ocupació Conjunta amb les Administracions Públiques Valencianes 2014, pla que estaria finançat per la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent a raó de 43.109€ per cada administració, 129.328€ en total.

Aquest pla conjunt es va anunciar el darrer 31 de juliol, dos dies després de que l’Ajuntament d’Ontinyent aprovara el seu propi Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació, un pla que entre altres accions contempla un Pla d’Ocupació Jove, dotat amb 144.000€ per contractar 20 joves amb formació per desenvolupar projectes concrets. Un Pla que, per cert, és fruit del consens entre partits polítics i agents socioeconòmics al sí del Consell Econòmic i Social i del plenari municipal.

Observant les xifres, amb un Pla d’Ocupació de 144.000€ l’Ajuntament d’Ontinyent, contractarà 20 joves, per un període de 6 mesos amb una jornada entre 30-35 hores i un cost mensual per contracte de 1.200€. Per tant, com pretén el Partido Popular contractar 120 persones (100 més) amb el pla conjunt dotat amb 14.672€ menys? Doncs molt fàcil, amb ocupació precària, contractes de 2 mesos i 20 hores setmanals amb un cost mensual per contracte de 500€.

No és eixe el model de Pla d’Ocupació que defensa Compromís per Ontinyent, ni el que es va acordar al Consell Econòmic i Social. Per això nosaltres apostem per acollir-se al Pla Conjunt, i en compte dels 43.109€ que li pertocarien posar a l’Ajuntament d’Ontinyent, aportar els 144.000€ del pla previst de manera que sumen un pla d’ocupació global dotat de 230.218€, amb el que s’amplie la contractació dels 20 joves inicialment previstos a 32 persones, obrint el perfil dels beneficiaris del pla (personal d’enllumenat, brigades d’obres i forestals,etc).

Benvinguda siga la iniciativa del Pla Conjunt si això ens permet contractar 12 persones més, de 20 a 32. Però l’increment de 12 contractes està molt lluny del fantasiós titular de “120 puestos de trabajo”.

Pensem que cap partit deuria fer declaracions partidistes que creen falses expectatives a molta gent que a hores d’ara està patint les conseqüències d’una estafa sistèmica on s’han rescatat bancs i s’ha posat el deute davant de les persones. Caldrà exigir més resultats i menys titulars.

JOAN 4-3

Joan Gilabert
Portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida