Compromís anima a comprar en el comerç local amb la nova campanya comercial “d’art al carrer”

Es destaca la implicació de les associacions locals en les activitats que projectaran la ciutat com un “centre comercial obert”.

L’art, el disseny, el color i sobretot el tamany de les 13 sabates gegants repartides per Ontinyent sorprenen des del passat dissabte a veïns i visitants de la ciutat. Les sabates de 2’5 metres d’alçada i 100 quilos que composen la mostra urbana “Shoe Street Art”, realitzada per l’Institut Tecnològic del Calçat amb motiu del seu 40 aniversari, suposen un dels atractius de la campanya “Ontinyent al Carrer”, que inclou també la decoració de diversos carrers amb milers de petjades de colors, així com la realització de desenes d’activitats durant les pròximes 6 setmanes.

La campanya era inaugurada el passat dissabte al Carrer Martínez Valls per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, i la Coordinadora del Consell Econòmic i Social (CES) Amparo Boscà, qui acudien acompanyats de diversos regidors i representants d’associacions de comerciants i culturals locals, que s’han involucrat en l’organització d’una iniciativa que pretén fomentar la ciutat com a punt d’atracció comercial per a les localitats veïnes. A més de la decoració als carrers de l’eix comercial, la campanya arrencava dissabte amb tallers infantils al Carrer Martínez Valls i una posterior desfilada-ball fins a l’Avinguda Daniel Gil.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava “aquest alt nivell d’implicació de les associacions de comerciants i culturals, perquè sempre hem defensat que junts sóm més i junts és com hem de construir el futur, i per això és una gran satisfacció comptar amb tanta participació i recolzament al nostre objectiu de fer d’Ontinyent una capital amable i atractiva per als municipis veïns”, destacava.

Joan Gilabert mostrava el seu convenciment de què aquesta campanya encetada per la Comissió de Foment de l’Activitat Econòmica Urbana amb el suport econòmic de l’Ajuntament d’Ontinyent “va a ser tot un èxit com ho va ser l’any passat, perquè és manté com una iniciativa innovadora, potent, atractiva, i amb activitats per a tots els públics”, assenyalava.

En aquest sentit, la coordinadora del CES, Amparo Boscà, explicava que al marc de “Pateja’t Ontinyent” (que és el lema d’enguany de la campanya), el proper dissante 31 de maig hi haurà actuacions musicals als balcons, tallers infantils i demostracions d’elaboració de gelats artesanals i granissats; el cap de setmana del 6 al 8 de juny tornarà la Fira de Tendes i Tapes; el 14 als tallers s’afegiran demostracions de cata de vins, de cocteleria acrobàtica i un aparador gegant al carrer; el 21 de juny una Fira del Llibre amb activitats i un concert itinerant de les tres bandes locals per diferents carrers; i finalment 27 de juny una cloenda especial amb un taller de risoteràpia col·lectiva i un sopar a la fresca.

“Anem a fer tot el possible per seguir fomentant la promoció econòmica i ajudar als nostres comerciants i hostelers a subsistir en estos moments difícils”, apunten des del Govern d’Ontinyent.