El canvi permetrà destinar 30.000 euros a la connexió elèctrica de la residència i 50.000 euros per habilitar nous espais per serveis socials i sanitat.

La modificació de crèdits incorpora les subvencions per a entitats culturals, festives i socio-sanitàries.

Joan Gilabert, portaveu de Compromís: “Ontinyent assumirà més de 100.000 euros en costos suplementaris d’un obra, la de la residència de discapacitats, que es competència exclusiva de la conselleria”.

El Govern d’Ontinyent ha plantejat una modificació del pressupost de 2014 per tal d’augmentar la inversió en despesa social i distribuir les ajudes i subvencions de 2014. En aquest sentit, la proposta elaborada per la Regidoria d’Hisenda contempla una dotació de 30.000 euros per a fer front enguany a la meitat dels 60.000 euros que costa connectar a la llum la residència de discapacitats, uns treballs que havia d’haver afrontat la conselleria de Benestar Social.

En la mateixa modificació plantejada pel regidor Hisenda, Joan Gilabert, es preveu una altra partida, de 50.000 euros, destinada a l’adequació i millora d’instal·lacions de Serveis Socials i de Sanitat. Igualment, en la proposta d’Hisenda s’inclou la distribució de les subvencions de 2014 a les associacions festives, culturals, veïnals, esportives, socio-sanitàries i comercials, un repartiment realitzat tenint en compte els acords dels diferents consells sectorials ciutadans.

Segons el Regidor d’Hisenda, s’ha optat per reduir la partida global de 405.000 euros destinada a diverses millores a la xarxa d’aigua i clavegueram. Gilabert ha comentar que la reducció no afectarà al gros de les obres i que amb aquest canvi el que es busca es atendre necessitats sobrevingudes en matèria de serveis socials i sanitat, un dels pilars d’aquest Govern”, ha explicat el regidor d’Hisenda.

També s’apuntat que es tracta d’una modificació del pressupost amb “un clar component social” perquè “no podíem permetre que la residència de discapacitats continuara sense obrir-se perquè no tinguera llum”. El que si que s’ha volgut recordar és que “Ontinyent assumirà més de 100.000 euros en costos suplementaris d’un obra, la de la residència de discapacitats, que es competència exclusiva de la conselleria”.

Per altra banda, Jorge Rodríguez ha destacat les aportacions de tots els grups que donen suport al Govern d’Ontinyent per tal d’aconseguir una modificació del pressupost que dóna resposta a les necessitats que en matèria de Serveis Socials i Sanitat s’han produït estos mesos i que no es podien preveure en el moment d’aprovar-se els pressupostos.