Davant la retirada forçosa del pressupost de la Mancomunitat per a l’exercici 2014, en no contar la presidència amb el suport ni del seu propi grup (11 consellers del Partit Popular no van assistir al Plenari deixant el President popular en minoria) ni del PSOE de la comarca amb qui els populars comparteixen responsabilitats a la Junta de Govern de la Mancomunitat ; des de Compromís entenem que és l’ hora d’assumir la precarietat del govern de la Mancomunitat i apostar per un acord comarcal que garantisca la viabilitat de l’ens.

La Llei 27/2013 de racionalització i sostenibilitat de l’administració local, ens obliga a adaptar els Estatus de la Mancomunitat a la legislació vigent i encetar una nova etapa on el protagonisme en la gestió la tindran els ajuntaments en detriment dels partits. No cal oblidar que la Mancomunitat és una associació voluntària d’ ajuntaments per a la prestació de serveis i no un parlament comarcal per al debat polític.

Davant la precarietat manifesta del govern pp-psoe de la Mancomunitat i la necessitat d’encetar una nova etapa de funcionament i gestió, emplacem a la resta de forces polítiques per treballar en un acord que garantisca la viabilitat de la nostra Mancomunitat i per tant dels serveis que aquesta presta, especialment que garantista el projecte Trèvol i el Pla de minimització de residus de la Vall d’Albaida.

L’ acord hauria d’incloure, entre d’altres aspectes, els nous Estatuts de l’ens comarcal, una nova direcció assumida directament pels propis ajuntaments que conformen la mancomunitat i el pressupost per al 2014.

Amb aquest propòsit els consellers i conselleres de Compromís de la Vall d’Albaida al Plenari de la Mancomunitat vam votar la retirada del Projecte de Pressupostos de la Mancomunitat que no comptava amb el suficient consens comarcal i amb aquest propòsit treballarem les properes setmanes.

Compromís de la Vall d’Albaida aposta més que mai per una Mancomunitat cohesionada que defense el Pla de Minimització de Residus front al Consorci (COR) que consolide el projecte TREVOL front els atacs a la dependència dels governs del PP.