La ciutat continua depenent de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alzira tot i tenir més de 1.000 alumnes matriculats
L’Alcalde i el Regidor d’Educació destaquen que potenciar la formació en idiomes “és una necessitat reivindicada per tots els agents socioeconòmics de la comarca”
L’Ajuntament d’Ontinyent remetrà a la Conselleria d’Educació un informe tècnic que avala que la ciutat tinga una Escola Oficial d’Idiomes (EOI) pròpia, amb el seu propi edifici, i que deixe d’aquesta manera de dependre administrativament de l’EOI d’Alzira.
A l’informe es constata que la matrícula als últims anys supera sempre els 1.000 inscrits, que als estudiants els ocasiona molèsties haver de fer desplaçaments per donar continuïtat a la seua formació; o que amb una EOI pròpia es podrien augmentar l’oferta d’idiomes i horaris per atendre adequadament l’elevada demanda. L’informe forma part de l’expedient que el Govern d’Ontinyent ha decidit obrir després que l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el Regidor d’Educació, Pepe Pla, tornaren a posar l’assumpte damunt la taula del Secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, en un encontre al qual també van assistir els portaveus dels diversos grups municipals.
Tant l’Alcalde com el Regidor coincidien en definir com a “una necessitat formativa de gran importància per a moltes persones, i una demanda reivindicada per activa i per passiva per tots els agents socioeconòmics de la comarca”. Cal recordar per exemple que la Confederació Empresarial COEVAL ja va remetre en 2006 un escrit a l’aleshores conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, reclamant-li la dotació d’una Escola Oficial d’Idiomes pròpia a la ciutat, o que la creixent població estudiantil del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València també reclama més possibilitats per millorar en l’aprenentatge d’idiomes.
Des del Govern d’Ontinyent s’ha assenyalat que “posarem a disposició de la Conselleria tot allò que necessite per a posar en marxa una EOI pròpia a la ciutat, i si es comprometen a encetar l’obra, buscarem un edifici per a oferir el servei d’immediat fins a que estiga. El que no pot ser es que aquesta demanda continue desatesa, Ontinyent no pot ser més un apèndix d’una altra Escola Oficial d’Idiomes, ha de tenir una pròpia, ha de tenir-la ja, i anem a augmentar més si cap els esforços per aconseguir-la”, concloïen.