Es presenta un nou sistema ideat i dissenyat per una empresa local.

Joan Gilabert, primer tinent d’alcalde i regidor d’hisenda de Compromís participa activament em el projecte

Els veïns i visitants d’Ontinyent poden conèixer des de hui l’ocupació de diversos aparcaments públics en temps real, gràcies a l’aplicació del sistema “Smart Park City”, ideat i dissenyat per l’empresa local Hall Efects, S.L.

El sistemaha estat presentat aquest matí a la Plaça de les Sufragistes, en un acte on s’explicava que el consistori ha comprat i assajat aquest novedós sistema en una nova mostra de que apostem pels nostres innovadors no sols amb paraules, sinó també amb fets, perquè som conscients que el futur econòmic de la ciutat passa també per la tecnologia i la innovació.

Des de l’empresa Hall Efects Santi González explicava que els sensors s’ubiquen baix l’asfalt, dibuixant un mapa en temps real que està connectat a uns pannells ubicats als accessos dels pàrkings, podent consultar-se també esta informació a la web http://ontinyent.halleffect.net/, enllaçada des de la pàgina de l’ajuntament. En aquest espai consta en color verd l’estat dels pàrkings on ja s’ha implantat el sistema (per ara, el la Plaça de les Sufragistes, la Plaça de la Concepció i el CEAM), a més de constar també en color blau la resta de pàrkings de la ciutat on no s´ha aplicat encara el sistema. González assenyalava que “comptar amb un mapa en temps real dels aparcaments agilitzarà el trànsit i permetrà reduir l’emissió de gasos i de contaminació acústica”. El sistema està pendent de la seua implantació en una aplicació mòbil que permetrà dur exactament fins als estacionaments lliures.

La presentació del sistema “Smart Park City” comptava també amb la presència del Primer Tinent d’Alcalde, Joan Gilabert; la Coordinadora del Consell Econòmic i Social (CES), Amparo Boscà; així com el president de la Comissió d’Innovació del Consell Econòmic i Social, Javier Cabedo, qui explicava que aquesta iniciativa s’emmarca a les accions vinculades al Foro Imast, “que no voliem que fora una activitat d’un dia, sinó que es vinculara a diferents activitats al llarg de l’any, en la línia de promoció de la innovació per la que està apostant l’Ajuntament”.

D’aquesta manera, vinculada a la primera edició del Foro Imast en 2012 es va presentar la “electrolinera” de la Plaça de la Concepció; i a partir de l’edició de 2013 es va impulsar el sistema que ara permetrà facilitar l’estacionament a la ciutat. Jorge Rodríguez incidia en què “accions com aquesta busquen que els ciutadans es puguen beneficiar de forma pràctica de la tecnologia punta d’empreses com les que participen al Foro, facilitant-los el dia a dia, reduint la contaminació i afavorint al sector comercial. Aquesta no és una iniciativa puntual sinó un pas més al camí que estem fent per ser una ciutat el més eficient i intel·ligent possible”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.