Ontinyent suma 139 persones que podran votar a les primàries de Compromís en un procés pioner on es tria tant al cap com a la resta de la llista. 
Ontinyent, la ciutat del candidat a les primàries, Vicent Xavier Vila, ha aconseguit la majoria dels censats però cal destacar poblacions com l’Olleria amb 81, Quatretonda amb 72 o Albaida amb 50 persones.
El portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, Joan Gilabert dóna les gràcies a les 450 persones que s’han inscrit al cens de Compromís per tal de participar a les Eleccions Primàries. “Aquest fet ha estat possible pel gran seguiment que té en la actualitat Compromís i per la gran campanya de proximitat que des dels col•lectius de Compromís s’ha llençat. De fet els resultats han estat molt positius al obtindre en temps rècord, de només una setmana, el suport de 450 persones”.
Per la seua banda el candidat de la comarca, Vicent Xavier Vila, del col·lectiu d’Ontinyent, donava les gràcies a la ciutadania i als companys de Compromís pel recolzament i convidava a la gent a l’acte que tindrà lloc el proper divendres 14 a les 20:30 a la seu d’Ontinyent, després a les 22:00 farem un sopar comarcal.
Tant Vila com Gilabert coincideixen en que ha sigut tot un èxit el aconseguir aquestes quotes de mobilització ciutadana tenint en compte l’actual Euroesceptisime existent al carrer,
Acabaven recordant les diferents formes de votació:
1- Correu postal del 14 al 20 de març.
2- Com a novetat també podran votar via on-line del 17 al 19 de març
3- I per últim de forma presencial el 21 de març de 16:00 a 21:00 hores, a la seu de Compromís Ontinyent al Carrer Maians 23, de la ciutat, on tots els assistents podran participar de la festa de les primàries.