Compromís celebrarà assemblees obertes a Ontinyent per explicar el procés de primàries a les eleccions europees.

Gilabert: “animem a tots els ciutadans d’Ontinyent i la Vall d’Albaida que creguen en el projecte de Compromís a participar en aquest procés de primàries”.

El col·lectiu de Compromís per Ontinyent celebrarà assemblees obertes per tal d’explicar a militants, simpatitzants i ciutadania en general el procés de primàries a les Eleccions Europees del pròxim 25 de maig.
El Consell General de Compromís va aprovar el passat dissabte el reglament de primàries i el calendari del mateix, que comença el 18 de febrer i culminarà amb la votació del 21 de març. En aquesta votació podran votar tots els militants i simpatitzants de Compromís , així com qualsevol ciutadana o ciutadà major de 16 anys que ho vullga fer.
Compromís , a diferència d’altres partits, celebrarà primàries per a totes les eleccions que es presente, començant per les Europees de maig i continuant posteriorment per les autonòmiques i generals. També es diferencien aquestes primàries en que en elles es faran dues votacions, una per al cap de llista i l’altra per a la resta, amb la qual cosa la ciutadania decidirà sobre tota la composició de la llista electoral. En el cas de les Europees l’acord amb EQUO i altres partits de l’Estat farà que Compromís ocupe el cap de llista, amb representació pràcticament assegurada, així com també diversos llocs de la llista que són els que podrà votar obertament la ciutadania del País Valencià.
El portaveu de Compromís per Ontinyent, Joan Gilabert, considera que aquestes primàries “són una mostra del compromís que té la nostra coalició amb una democràcia més oberta i participativa, per establir primàries per a totes les eleccions, per a tota la llista electoral i obrir-les als majors de 16 anys.” Gilabert ha animat a tots les ciutadanes i ciutadans que creguen en el projecte de Compromís , un projecte valencianista, d’esquerres i ecologista, “a participar en el procés de primàries i a acudir a l’Assemblea Oberta de Compromís .”
També han anunciat des de Compromís que a través de la seua pàgina web, primaries.compromis.net, les xarxes socials i del correu electrònic aniran informant del procediment a seguir per a participar en la procediment i en la votació del 21 de març.

foto primariescompromis