A punt d’acabar el procés engegat pel Govern d’Ontinyent, quasi 5.000 veïnes i veïns han decidit per primera vegada els projectes a executar a la ciutat
 
Al voltant de 5.000 veïnes i veïns d’Ontinyent han decidit quins seran els principals projectes a executar enguany per l’Ajuntament. Les votacions s’han realitzat presencialment o a través d’Internet de manera ràpida, segura i fàcil.  
 
Des de Compromís per Ontinyent, s’ha celebrat la gran acollida a la iniciativa i l’elevada xifra de vots, més tenint en compte que és la primera volta que es fa alguna cosa així. 
 
Joan Gilabert afirmava: “estem encetant un nou camí de Govern, perquè el que abans es decidia als despatxos ara ho decideix la ciutadania i no és altra cosa que la forma que tenim d’entendre la democràcia i la participació de les ciutadanes i els ciutadans a Compromís”
 
Els ontinyentins han tingut la possibilitat de decidir i involucrar-se en una nova manera d’exercir la democràcia participativa, gràcies a l’elevada resposta a l’opció de votar per Internet  que demostra que apostar per l’ús de les noves tecnologies ha sigut un encert. Esta nit finalitzarà el recompte, i es sabrà d’entre els 10 projectes aprovats per el “Consell de Ciutat”, quin ha estat el més votat, així com la resta. 
 
Les votacions han suposat la culminació d’una tercera fase dins d’un procés que vènia precedit de prop de 5 mesos de treball ininterromput per part de l’Ajuntament i els veïns: en primer lloc es realitzava una fase d’informació, el passat mes d’octubre, en la qual s’informava als ciutadans en quatre assemblees ciutadanes en diferents barris; al novembre tènia lloc una segona fase de formació, amb una jornada formativa en la qual van participar tècnics i responsables polítics, i finalment ha tingut lloc la fase de decisió, que ha permès una participació directa de la ciutadania en l’elecció de les inversions a realitzar a càrrec del pressupost municipal de 2014. 
 
El portaveu Gilabert concloïa: “Per primera volta, les veïnes i veïns han decidit.”