Els plans gestionats pel departament de Promoció Econòmica aconsegueixen les primeres insercions d’aturats d’estos sectors amb dificultats per a col·locar-se.

Des del Govern es destaca que Ontinyent “no deixarà passar ni una sola oportunitat d’afavorir la creació de llocs de treball”

Un total de 200 aturats menors de 30 anys i majors de 45 participen des d’aquest mes de gener als dos Plans Integrals d’Ocupació gestionats pel departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Estos plans, posats en marxa amb la col·laboració del SERVEF i subvencionats pel Fons Social Europeu, finalitzaven la setmana passada el procés de selecció dels seus participants (100 per cada pla). Paral·lelament a aquest procés s’ha procedit a establir contactes amb empreses de la zona, un treball que ha quallat ja en la consecució de les primeres dues insercions laborals, en empreses de perruqueria i neteja, respectivament.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica, s’ha explicat que l’Ajuntament s’ha afegit a aquest programa ja que “no anem a deixar passar ni una sola oportunitat d’afavorir la creació de llocs de treball a la ciutat, perquè el foment de l’ocupació i de l’activitat econòmica a Ontinyent és la nostra principal prioritat”.

Als Plans Integrals d’Ocupació, al qual més del 40% del total de participants són dones, cada persona inscrita és objecte d’actuacions d’orientació professional, motivació i desenvolupament d’aspectes personals per a l’ocupació, tallers d’entrevista, taller d’elaboració de curriculum, així com informació i motivació per a l’autoocupació.

Per la seua banda, les empreses que col·laboren amb l’Ajuntament és beneficien de serveis com la preselecció de candidats d’una borsa de treball amb diferents perfils professionals; assessorament i recolzament en quant a incentius i subvencions a la contractació; rapidesa en la selecció de candidatures per a cobrir vacants; seguiment i suport integral en la incorporació efectiva de la persona al lloc de treball; i un tracte personalitzat i adaptat a les necessitats de l’empresa, entre d’altres. Tant per a l’empresa com per als treballadors i treballadores, el servei és totalment gratuït.

El govern d’Ontinyent recordava que els llocs de treball que es puguen generar amb estos programes s’afegiran als assolits gràcies a altres accions del Govern d’Ontinyent, com la posada en marxa del Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació que va generar al voltant d’un centenar de llocs de treball entre directes i indirectes en 2013, “uns resultats molt positius que ens animen a reprendre aquest plantejament amb un nou Pla d’estes característiques per a 2014, del que donarem detalls pròximament”, avançava..