La Regidoria de Medi Ambient aprofita el Pla d’Ocupació per potenciar el gaudi del paratge amb diverses actuacions

L’Associació d’Amics del Pou Clar destaca “l’impresionant canvi” registrat als dos últims anys en aquest emblemàtic espai.

El Paratge Natural Municipal del Pou Clar d’Ontinyent ja és accesible per a tots i totes. La Regidoria de Medi Ambient ha aprofitat part del Pla d’Ocupació posat en marxa en 2013 pel Govern d’Ontinyent per dur a terme diverses actuacions en aquest espai natural, entre les que s’ha inclòs l’adequació del tram provenint de la Senda de l’Alba per tal que les persones amb cadira de rodes també puguen accedir fins la zona del Pou dels Cavalls. Les actuacions se sumen a altres realitzades als últims dos anys que han fet que l’Associació d’Amics del Pou Clar haja destacat “l’espectacular canvi” registrat al paratge.

El regidor de l’àrea, Fran Quesada, ha explicat que, amb les últimes actuacions, “la Senda de l’Alba, que és emprada habitualment per accedir al Pou Clar, podrà ser utilitzada també per persones amb diversitat funcional en aquest tram per poder arribar a aquest entorn privilegiat i emblemàtic que tenim a Ontinyent”. Cal recordar que la regidoria de Medi Ambient ja ha vingut realitzant diverses obres de reparació de solsides i millora de diversos trams d’aquesta senda que travessa el Paratge Natural Municipal.

Altres actuacions realitzades han estat la restauració i rehabilitació de dos bancs de pedra que es trobaven en mal estat; la restauració de l’escala que dona accés al Pou dels Cavalls des del pàrking de la carretera de Fontanars; l’eliminació d’una barana en mal estat; la reubicació d’una antiga escala de formigó i pedra; o la restauració i pintura de les tanques de tot l’espai natural. La propera actuació a realitzar, avançava Quesada, serà la col·locació de noves baranes.

Des de l’Associació d’Amics del Pou Clar, el seu vicepresident, Juan Peiró, ha destacat “l’impressionant canvi” registrat als dos últims anys al Pou Clar “gràcies a l’Ajuntament i especialment a la regidoria de Medi Ambient i les seues actuacions, totalment ajustades al nostre lema per a l’ús del Pou Clar: gaudeix-lo i respecta’l”. Fran Quesada també agraïa per la seua banda “la col·laboració i l’interès” d’aquesta entitat amb més de 100 socis pel manteniment i la protecció del paratge.