El Regidor d’Educació qualifica la proposta de “injusta i injustificable” i lamenta “l’obsessió” del Consell per atacar l’educació pública i en valencià.

 Pepe Pla proposarà al Consell Escolar Municipal que mostre el seu rebuig i insta als centres afectats a presentar alegacions.

La Conselleria d’Educació ha comunicat a l’Ajuntament d’Ontinyent la seua proposta d’eliminar fins a tres unitats escolars a les escoles públiques de la ciutat en el curs 2014-2015. En concret, es reduirien una al col·legi Bonavista i una al Martínez Valls en Educació Infantil, i altra al Rafael Juan Vidal en Primària, sent les dues primeres d’ensenyament en valencià. El Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, ha qualificat la la proposta de la Conselleria de “injusta i injustificable” i ha lamentat “l’obsessió del Consell per atacar l’educació pública, a més imposant novament un calendari malintencionat, ja que fan l’anunci en l’última setmana de classe abans de les vacances de Nadal, i per a presentar al·legacions només donen fins al 2 de gener”, assenyalava.

El regidor, que recordava que a Ontinyent enguany ha hagut 194 noves matrícules en col·legis públics per 169 en concertats, apuntava que el fet que dues de les tres unitats que es vol eliminar siguen en valencià “ja no ens sorprèn, sinó que ens demostra una volta més que tots els moviments que fa el PP en matèria educativa tenen un fi clar i definit, i obeeixen a una estratègia orquestrada: Augmenten la ràtio, eliminen beques, lleven professors, no atenen a les necessitats dels centres, i sempre que poden ataquen al valencià. No és que vullguen tornar-nos 40 anys arrere, és que estan fent-ho”, apuntava.

Pla mantenia aquest matí una reunió de caràcter urgent amb els directors dels centres afectats, i esta vesprada una amb els representants de la Interapa. Així mateix anunciava la convocatòria d’una reunió del Consell Escolar Municipal per al proper 26 de desembre a la qual es proposarà que aquest es declare en contra i es demane a la Conselleria que tire arrere la seua proposta, i la realitze quan acabe la matrícula del proper curs. Aquest posicionament es transmetrà a la Conselleria, i es farà arribar també al plenari municipal per tal que l’Ajuntament el recolze oficialment. Igualment, Pla explicava que des del Departament d’Educació s’ha instat als estaments educatius i associacions de pares i mares a dur als Consells Escolars dels centres les seues al·legacions abans del termini.

El Regidor assenyalava que “sembla que amb el que han estalviat a Canal 9 al Consell no li arriba per a mantenir els col·legis” i destacava que “davant aquest nou atac hem de prendre part i actuar tots i totes en defensa de l’educació pública, de qualitat i en valencià o en poc de temps la situació ja no tindrà remei”, concloïa.