Elvira Tortosa: “la nova llei d’interrupció de l’embaràs és tornar al segle XX en llibertat i igualtat”.

Per a Tortosa, “aquest és el projecte de llei d’un govern feble, un govern que no sap fer front als problemes econòmics i es dedica a fer ideologia conservadora, ideologia de l’ala més ultradretana del PP, més pròpia de l’Edat Mitjana que del nostre temps”.

La secretaria local de Compromís per Ontinyent, ha mostrat el rebuig de Compromís a la reforma de la Llei d’Interrupció de l’Embaràs aprovada per l’Executiu Central del PP, una nova llei que suposa “un pas enrere per a la llibertat i la igualtat de les persones”.

La secretaria general recordava que el plenari municipal va aprovar el passat mes de novembre, amb els únics vots en contra dels regidors del Partit Popular, una moció a favor del dret a decidir de les dones sobre l’embaràs.

Tortosa, mostrava la seua indignació “per una llei contra les dones, contra la igualtat d’oportunitats i el dret a decidir. Aquest fet marca un pas enrere per a la llibertat i la igualtat. Les dones han de tenir la capacitat per a decidir en tots els moments de la seua vida, i el Govern del PP ens acaba de llevar un dret fonamental”, destacava.

Per la secretaria nacionalista, esta reforma “provocarà més problemes per a la salut i la vida de les dones que amb la llei actual i sotmetrà a les dones a una espera innecessària per aconseguir el permís de dos metges diferents”.

“Des de Compromís entenem que aquest és un projecte de llei que ens situa novament en el passat. Estem davant d’un atac sense precedents a la llibertat de les dones, perquè en el fons aquest govern conservador, aquest govern feble, el que té és por a la llibertat de les dones”, ha conclòs Tortosa.