Les subvencions poden arribar fins al 50% de la inversió, amb un màxim de 15.000 euros per actuació.

L’objectiu és ajudar als propietaris a recuperar les seues vivendes i generar llocs de faena.

Ajudar a les famílies, conservar el patrimoni i promoure l’activitat econòmica. Amb estos objectius, el Govern d’Ontinyent ha posat en marxa un nou Programa d’Ajudes Municipals per a la Rehabilitació d’Immobles al casc antic, que subvencionarà amb fins a 15.000 euros els veïns que s’acullen a aquesta iniciativa.

El programa era presentat aquest matí per la Regidoria de Territori, explicava que els beneficiaris seran els propietaris d’immobles en la zona denominada com a “Àrea de Rehabilitació Urbana”, que compren el Casc Històric de La Vila, el Centre Històric Raval-Poble Nou, i la zona del Camí dels Carros-Cantereria, les tres zones de la ciutat més antigues i amb major xifra de vivendes deteriorades.

La Regidoria de Territori destacava que l’Ajuntament convoca aquestes ajudes “tot i tenir menys capacitat econòmica i menys competències que la Generalitat del Partit Popular, que encara no ha pagat les ajudes d’anys anteriors, i ara damunt les retira”. Front açò, el Govern d’Ontinyent “posa les persones per davant dels bancs” i destinarà part del superàvit aconseguit a l’últim any a posar en marxa un pla d’ajudes per conservar i rehabilitar els barris, “en definitiva a seguir apostant per la gent, que és l’objectiu d’aquest Govern”.

S’explicava que “considerem que no hi ha prou amb que l’Ajuntament intervinga en aquelles cases que són municipals o a les que sent privades cal fer actuacions subsidiàries per evitar perill: és necessari posar en marxa ajudes com aquesta, que per un costat permetran a les famílies que tenen immobles que requereixen actuacions i no tenen fons suficients; animen a la gent a conservar les vivendes perquè a la llarga no ens supose tenir carrers deteriorats i amb perills, i també promouran l’activitat econòmica, ja que estos treballs poden beneficiar a diferents sectors com obrers, fusters, arquitectes tècnics, pintors, etc”.

La convocatòria, les bases i els criteris de valoració de les sol·licituds es poden consultar a l’apartat de Promoció Econòmica de la web municipal www.ontinyent.es , establint-se que es podran subvencionar totes les actuacions realitzades en 2013 i les que encara es poden realitzar al que resta de l’any. L’import de les subvencions serà del 50% del pressupost total de les actuacions, fins a un màxim de 15.000 euros per beneficiari, i fins cobrir-se la quantitat total de 50.000 euros amb que es compta per posar en marxa el programa. El termini màxim per a presentar les sol·licituds serà d’un mes natural, des de hui i fins al 21 de novembre, i els beneficiaris de les ajudes hauran de col·locar un cartell on s’indicarà que les obres compten amb finançament municipal.

Aquesta mesura del Govern d’Ontinyent s’afegeix a altra que també beneficiarà aquells que vullguen fer obres als seus habitatges, com serà la bonificació del 95% de la llicència d’obres a totes les obres de fins a 30.000 euros que es contempla a la revisió de les ordenances fiscals.