Josep Francés qualifica de “vergonya” que el Consell mantinga una mitjana de 30.000 euros de deute amb els centres de la ciutat.

El portaveu del grup municipal de COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés ha presentat una moció al plenari a la qual planteja que l’Ajuntament inste a la Conselleria d’Educació a executar les infrastructures educatives que té pendents a la ciutat i que responga als deutes que té amb els centres educatius del municipi.

Tal com exposa Josep Francés, “l’inici del curs escolar 2013-2014 ha vingut marcat per un escenari de fortes retallades i disminució de la qualitat de l’Ensenyament Públic. Les retallades en educació per part de la Generalitat, afecten ja directament al funcionament dels centres, el dèficit de professorat o a l’atenció de les famílies més necessitades que fan que el sistema educatiu públic funcione en condicions precàries per causa de la insolvència i l’abandonament de la Generalitat Valenciana, en pro d’altres models educatius com el concertat i el privat”.

Al cas concret d’Ontinyent, encara falta per adaptar el CEIP Bonavista, i construir l’IES L’estació i el Conservatori Professional de Música, “actuacions que van allargant-se més i més en el temps sense donar resposta a les necessitats de l’alumnat”, manifesta Francés. A més a més, els centres no cobren les despeses de funcionament de centre ni de menjador des de gener de 2013 “el que pot suposar una xifra al voltant de 30.000 euros per centre, el que ens sembla vergonyós”; pel que fa al professorat s’ha suprimit una plaça de primària a tots els centres públics; i quant a les beques, la situació és semblant: des del passat curs escolar 2012/2013 no s’han abonat ni les de menjador, ni les de llibres, ni les de transport, i enguany no s’han convocat beques de llibres.

Per tot això, COMPROMÍS presenta aquesta moció a la qual també es planteja que l’Ajuntament d’Ontinyent reclame a la Conselleria, en representació dels ciutadans i ciutadanes que es veuen afectats i afectades, el compliment dels seus deutes en matèria de beques de menjadors, transport escolar i adquisició de llibres; a més de mostrar el seu recolzament a la Plataforma per l’Ensenyament Públic en les seues mobilitzacions per a reclamar aquestes infrastructures i els deutes de la Conselleria amb els Centres Educatius de la ciutat.

En paraules de Josep Francés, “ens trobem davant d’una operació programada de desmantellament de l’Escola Pública per preparar l’aplicació de la LOMQUE amb un potencial privatitzador com mai s’ha vist en aquest País, ni a l’Estat Espanyol. En COMPROMÍS defensem un model educatiu públic, de qualitat i en valencià, i anem a fer tot el que estiga a la nostra mà per oposar-nos a un model privat, regressiu i discriminatori cap a la nostra llengua com el que plantegen les administracions governades pel Partit Popular”.