Els veïns necessitaran fins al mes d’octubre una autorització i podran fer cremes fins a les 10:00 hores.

Ontinyent reprèn des d’esta setmana el calendari de cremes, després que aquestes quedaren totalment suspeses durant els mesos de juliol i agost. Aquesta represa s’efectua de forma limitada, ja que es podrà cremar durant un total de 4 díes, serà necessària una autorització municipal, i les cremes podran fer-se des de l’eixida del sol i fins a les 10:00 hores.

Segons s’estableix al Pla Local de Cremes 2013, aquest divendres 13 i dissabte 14 de setembre es podrà cremar a la zona 1, que inclou les partides del Llombo, camí Vell d’Agullent, pla de Sant Vicent, casa Bas, pou de la Vila, la Farola, senda dels Cinc Germans, Santana i Bonavista. La setmana vinent, els dies 20 i 21 de setembre, es podrà cremar a les zones 2 i 3, que inclouen les partides de de Galindo, la Barberana, Morera, casa García de l’Ombria, ca Pallús, el teular de Panxabuida, cals frares, casa Vella, de la Garnatxa, Todos Vientos, Hèlios, la Torre Marcos, Garrofer de l’Hora, font de Pola i la Ponça.

En tots els casos les cremes no es podrà fer durant aquest mes en espais situats a menys de 500 metres de terrenys forestals o barrancs, i les cremes podran ser prohibides quan la generalitat decrete l’alerta 3 o alerta màxima d’incendis. El Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, ha recordat que els veïns que tinguen algun problema amb els seus residus de jardinería, tenen l’opció de dur-los a l’Ecoparc, situat darrere del parc de bombers, que durant aquest mes està obert de dilluns a divendres de 8:30 a 20:00 hores, i els caps de setmana de 9 :30 a 13:00 hores.

En arribar el 1 d’octubre el pla de cremes torna al funcionament previst per als mesos d’hivern (fins al 31 de maig), que amplia l’horari de cremes fins a dos hores abans de la posta del sol i permet cremar sense autorització respectant els dies previstos al calendari de cremes per a estos mesos (dimecres i diumenges a la zona 1, dijous i dissabte a la zona 2, i divendres i dissabte a la zona 3).

http://www.ontinyent.es/content/calendari-de-cremes