El plenari d’ahir, tancava dos anys de gestió econòmica exemplar per part de Compromís per Ontinyent.

Al ple d’ahir 18 de juliol, es van tractar entre altres temes la dimissió de Rajoy, amb motiu del actual debat polític, a nivell estatal, en particular sorgit amb el desenmascarament de la trama de corrupció coneguda com el Cas Bàrcenas, i una manifesta opinió pública molt crítica amb l’actual govern d’Espanya com a conseqüència, es presentava aquesta moció a la qual Compromís es va adherir fermament.
La reacció del PP d’Ontinyent davant aquesta proposta fou banal i contradictòria, doncs, defensaven que es reforme i s’endurisquen les lleis d’anticorrupció i transparència política, a la vegada que obliden reclamar al seu màxim responsable del partit del que formen part, allò que predicaren al ple d’ahir. Aquestes declaracions anaren encaminades a donar una imatge pública d’aparador.
Compromís d’altra banda, va presentar una moció amb un caràcter més local amb efectes directes sobre els ciutadans d’Ontinyent i, en especial, a les famílies amb nens amb edat escolar. Aquesta proposta fou l’exempció de l’IVA pels serveis d’atenció infantil en horari extraescolar. Aquesta moció al ple del dia 18 de juliol s’acordà de manera unànime per tots els grups municipals, considerada com una millora social que beneficiaria als ciutadans d’Ontinyent.
Un dels temes del dia més importants inclòs per Compromís en l’ordre del dia va estar el punt 2.9 sobre la contractació de la gestió del servei de la piscina coberta. Aquest punt aconsegueix el suport unànime dels grups, la proposta permetrà donar el millor servei als usuaris de la piscina.

Compromís recorda que sempre ha apostat per la revalorització del casc històric d’Ontinyent, al punt 2.16. del ple d’ahir es recolzarà aquesta aposta amb les ajudes a la rehabilitació d’immobles.

El punt 2.17. de l’ordenança sobre la mobilitat no motoritzada, es una aposta més, ferma per regularitzar la situació dels usuaris de bicicleta que respon al nostre propi criteri i sobre tot a una demanda popular dels ontinyentins.

Per últim, amb l’aprovació dels punts 2.19 i 2.20 sobre el reconeixement extrajudicial de crèdits i la modificació de crèdits del pressupost general municipal es consolida la nostra aposta en la utilització i reinversió del superàvit aconseguit fruit del treball del nostre grup municipal, especialment del regidor d’hisenda i del company Joan Gilabert, assessor de l’àrea econòmica i coordinador del CES.