El portaveu del grup municipal, Josep Francés, destacava que:“l’objectiu sempre ha estat, només la critica política, d’una persona pública”.

En una roda de premsa oferida este matí a Ontinyent, per Josep Francés, portaveu de Bloc- Compromis al col·lectiu d’Ontinyent, Joan Gilabert, portaveu comarcal de Compromís a la Vall d’Albaida i Enric Morera, secretari general del Bloc i portaveu de Compromis a les Corts valencianes, denunciaven que: “des de Compromis acatem però no compartim la sentència”

El portaveu del grup municipal, Josep Francés, destacava que:“l’objectiu sempre ha estat, només la critica política, d’un personatge públic”.

Per la seua banda, Joan Gilabert afirmava: “acatarem la sentència, fent front a les despeses, fent front de la forma que sempre hem fet: amb aportacions dels militants, dels simpatitzants, amb alguna campanya d’ajuda, una campanya contra la corrupció, etc.

El síndic de Compromís a les Corts valencianes, Enric Morera, explicava: “cal fer les valoracions polítiques corresponents, continuem confiant amb la justícia i sens dubte aquesta es una bona setmana per a fer-ho, ja que ahir coneixíem l’empresonament de Bárcenas i aquesta mateixa setmana coneixíem, precisament, la data del judici a Fabra.”

Tots tres coincidien en que sens dubte una bona setmana per a l’esperança, esperança en que la colla de corruptes que han viscut al voltant de la política acaben pagant el que han fet. Ja que cal recordar que 9 anys després, Carlos Fabra s’asseurà en la banqueta el 2 d’octubre.
Ara, la Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó, 10 d’inhabilitació i una multa de 2,3 milions a Fabra. El popular està acusat de tràfic d’influències, suborn i quatre delictes de frau fiscal.

Francés afegia: “és curiós que aquest Imputat, que s’ha convertit en la imatge de la corrupció, del malbaratament, en la imatge dels aeroports sense avions a tot arreu del món, implore el dret a la seua pròpia imatge per intimidar la crítica política del col·lectiu local del Bloc d’Ontinyent.”

Enric Morera, acabava la roda anunciant que mobilitzaran a tot el partit a nivell del País Valencià, solidaritzant-se amb el col·lectiu d’Ontinyent mitjançant un “verkami” per poder córrer amb la despesa que suposa aquesta sentència.

El gener del 2011 el col·lectiu local del Bloc d’Ontinyent posava a la venta aquesta papereta de loteria, l’objectiu era clar CRITICAR AL PERSONATGE PÚBLIC i com tots els anys que fem loteria, obtenir uns pocs recursos per al manteniment del col·lectiu.

El actualment imputat Carlos Fabra, ens va demandar per intromissió ilegítima al dret a la pròpia imatge, tot considerant que la seua imatge s’utilitzava amb un fi lucratiu i no amb el fi de criticar la corrupció que per a nosaltres ell representa. El jutjat de primera instància núm. 6 de CASTELLÓ en primera instància i després l’Audiència Provincial de CASTELLÓ han estimat la demanda de FABRA i ens condemnen a indemnitzar en 3000 euros a FABRA, publicar la condemna (es publica hui 28 de juny de 2013, al “Levante emv” i “El Mundo”) i assumir els costos del procediment (un total aproximat de 15.000 euros)