La coalició reclama la reapertura del cas i que es torne a crear la comissió d’investigació “que es va tancar en fals”

La Coalició COMPROMÍS PER ONTINYENT ha presentat una moció al plenari de l’Ajuntament de la ciutat per tal que la tragèdia ocorreguda al metro de València en 2006 siga recordada amb un acte institucional cada 3 de juliol, així com que es reobriga el cas, en vista de les noves informacions aparegudes als mitjans sobre les causes del succés. Segons recorda al text de la moció el portaveu de COMPROMÍS, Josep Francés, el del 3 de juliol de 2006 a València va ser el pitjor accident de Metro que mai s’ha produït a l’Estat Espanyol, quan un descarrilament va provocar la mort de 43 persones i 47 van resultar ferides a l’arribada de l’estació de Jesús. Tal com recorda Josep Francés, “d’ençà, tot i existir tot un seguit de factors que van desencadenar l’accident, que deurien d’haver generat una investigació seriosa i concloent, la societat valenciana s’ha trobat amb el silenci i el consegüent oblit”.

Entre estos factors estan la velocitat a la que anava el tren, el mal estat de les vies, les deficiències tècniques dels trens, les mesures de seguretat instal·lades en altres línies de metro que no hi estaven en la Línia 1, les reiterades denúncies dels sindicats sobre la perillositat d’aquell tram, o els descarrilaments previs que es van ocultar o les finestres mal segellades, “i posteriorment, per si fóra poc, la comissió parlamentària que es va crear va quedar desdibuixada pel fet que totes les persones que hi van comparèixer havien estat alliçonades per una empresa de comunicació (H.M. Sanchis), on lluny de dir la seua veritat, es van cenyir a un guió prèviament escrit per aquestos consultors i pactat amb els directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana”.

Per tot això, COMPROMÍS presenta a l’Ajuntament d’Ontinyent esta moció a la qual es demana que la ciutat recorde la tragèdia amb un acte institucional i permanent cada 3 de juliol; que es demane al President de Les Corts que es torne a crear la comissió d’investigació de l’accident; i que es sol·licite així mateix a la fiscalia la reobertura immediata del cas. “Ni investigació, ni procés judicial, ni veritat. Els familiars de les víctimes no han tingut res d’això. Per contra, han vist com una de les pitjors tragèdies dels últims anys conegudes en el territori valencià, cau en l’oblit i provoca així un doble dolor. En COMPROMÍS no ho anem a consentir i per això presentem esta moció”, subratlla Josep Francés.