El Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque” coordina una activitat que reivindica la normalització i integració de la discapacitat psíquica

168 atletes amb discapacitat psíquica, procedents de 17 centres ocupacionals de la Comunitat Valenciana han participat hui a Ontinyent en la III Trobada d’Atletisme 2012-2013 de COPAVA, la Coordinadora de Centres Ocupacionals de la Comunitat Valenciana. L’activitat, coordinada pel Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque” d’Ontinyent, tenia lloc al Poliesportiu Municipal de la ciutat, on es donaven cita entre les 11:30 i les 14:30 hores més de 300 persones, entre participants, acompanyants i organització.

El lliurament de medalles comptava amb la presència dels regidors Rebeca Torró, Manuel Cuesta, Pepe Pla, Manuel Ruiz i Filiberto Tortosa, i el director territorial de Benestar Social de la Província de València, Fernando Pérez. Tots ells coincidien a destacar la importància d’activitats com aquesta per aconseguir la normalització i integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com per demostrar a la societat “que ells i elles també poden gaudir de l’esport amb el mateix entusiasme que qualsevol altra persona “. En total han tingut lloc 12 proves oficials i 14 adaptades, competicions com curses de distància, en cadira de rodes manual, elèctrica, salt de longitud sense carrera, llançament de pes, de softball o relleus. La jornada finalitzava amb un dinar de germanor.