Segons Jesús Pla, portaveu de COMPROMIS a l’estament comarcal: “La Mancomunitat necessita de voluntat política per poder garantir el seu futur i d’una gestió rigorosa i transparent per poder ser creïble”

El Plenari de la mancomunitat, convocat per al dijous 11 d’abril, ha d’aprovar el pla d’ajust que presenta la presidència, en cas contrari segons el RDL 4/2013 el Govern Central pagarà el deute als proveïdors (deute anterior a l’1 de gener de 2012) i se’l cobrarà descomptant als ajuntaments, (en proporció a la seua participació a la mancomunitat) la participació d’ingressos de l’estat. A COMPROMIS pensem que hi ha moltes raons per no aprovar aquest pla:

Joan Gilabert, portaveu de COMPROMIS a la Vall explicava: “En primer lloc, les dades econòmiques de les que parteix el PLA D’AJUST, ja que no hi ha dades de la liquidació del pressupost del 2012, però sorprenement el romanent de tresoreria passa de -935.200,23 el 31/2/2011 a – 30.000 euros a 31/12/12.”. Continuava:”la liquidació ‘provisional’ que se’ns passa al mes de febrer, on es reflexaven unes despeses reconegudes de 6,5 milions d’euros; el pla d’ajust les redueix a 6,1 milions d’euros, a més el pla contempla el cobrament de TOTS els saldos de dubtós cobrament abans del 2019, desconeixem quina es la situació econòmica del SOPROVA que no consta en cap lloc i el pressupost per al 2013 ni està, ni se’l espera”.

Jesús Pla afegia: “les mesures (no concretes) que proposa, contemplem un increment d’ingressos sense explicar com, sent l’increment de la quota per habitant a 4,20 euros (front als 2,97 de l’exercici 2.11), l’única mesura concreta i fàcil de prendre, continuava: “parla del cobrament directe de la taxa de residus pel que caldrà fer l’ordenança que venim reclamant, ja fa temps des de COMPROMIS, parla també de la recaptació de multes, però no explica amb quin personal es pensa gestionar aquest servei ni quins ingressos aportaran”.

Des de la Executiva de COMPROMIS comarcal afirmaven: “sincerament dubten de la capacitat per gestionar directament aquest servei i per lo tant que es puguen incrementar els ingressos per aquesta via. També parla de repercutir el cost financer als ajuntaments pel deute que mantenen. Al 2012 es van pressupostar 95.000 euros per aquest concepte, però no sabem quin import real s’ha liquidat, perquè no hi ha dades, serà 0 euros?”

Per la seua banda, Vicent Xavier Vila, secretari comarcal destacava que: “cal tenir molt en compte el 10% de reducció de despeses en personal, que cal evitar i que no sabem com ho faran, ni quines places s’amortitzaran, ni quins complements es redueixen ni quins treballadors reduiran jornada i per si fora poc es contempla que aquest estalvi estimat en 100.000 euros es produïsca ja per al 2013, sincerament, cal concretar en un tema tant sensible com aquest”.

Per això a COMPROMIS confluïm que:

El pla d’ajust es irreal, es quadren el números per amortitzar el préstec del pla, en base a unes mesures inconcretes, i partint de dades “maquillades”.

La necessitat de contractar externament la redacció del pla, confirma la nostra denuncia continuada, cal reforçar l’àrea econòmica i un canvi a l’ intervenció.

La gestió política del govern es inexistent. No hi ha capacitat política ni per gestionar la redacció del pla i molt menys per executar-lo.

Els 10 anys de govern del partit popular han provocat una situació econòmica molt complicada, la fugida de l’anterior president quant ja no es podien amagar el problemes i una presidència amb nul·la capacitat política a l’actualitat.

Per tot açò NO podem votar a favor aquest pla d’ocupació proposat per la presidència de la Mancomunitat.

COMPROMIS VALL D’ALBAIDA 11-04-13