Fran Quesada de COMPROMIS,  presenta a Alfonso Rus un informe que repassa les accions dutes a terme per les brigades EMCORP i PAMER al terme.

El Govern d’Ontinyent, per mediació del Regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, ha demanat una subvenció a la Diputació de València per dur a terme accions mediambientals en el terme.

Quesada acudia hui a la seu de la Diputació per mostrar al President de l’Ens Provincial, Alfonso Rus, la necessitat d’esta aportació, que permetria donar continuïtat a les accions dutes a terme als últims temps pels programes EMCORP i PAMER, que han estat eliminats pel Consell.

El Regidor Fran Quesada explicava que “els plans d’ajuda han desaparegut, però les necessitats continuen, i per això hem preparat un informe de les accions dutes a terme a la ciutat, per tal que la Diputació tinga constancia del treball que hem estat fent des del consistori, i la importància de comptar amb algun tipus d’ajuda per donar-li continuïtat”, assenyalava.

En concret, la tasca que havia dut a terme d’octubre de 2011 a juny de 2012 la brigada EMCORP va permetre actuar en 484.000 metres quadrats de terreny forestal, amb diverses tasques de regeneració i poda, desbrossaments, així com la recuperació de sendes del terme i també altres actuacions urbanes. Quant a la Brigada PAMER, va servir en 2012 per realitzar un total de 30 actuacions al terme, incloses accions forestals sobre una superfície de 113.970 m2 amb la poda d’una pineda adulta darrere del Cementiri, als treballs d’ajuda a la regeneració del Cami Vell de Bocairent, greument afectat pels incendis de 2010.

Ara, amb la subvenció demanada al President de la Diputació, es pretén reprendre estes accions i altres, com la intervenció en la franja forestal perimetral compresa entre les ermites de Sant Esteve i Santa Anna “per evitar riscos futurs”. De concretar-se esta ajuda, s’afegiria a la recentment anunciada per la Diputació de València al Govern d’Ontinyent de 150.000 euros per a realitzar actuacions d’estabilització del talús adjacent a l’Escola d’Adults, i d’urbanització de l’espai obert de la Plaça Ovidi Montllor.