Fran Quesada, de Compromís, destaca que “les accions empreses pel Govern d’Ontinyent han donat el seu fruit” i els ciutadans “no hauran de pagar aquest rebut injust”

Els veïns i veïnes d’Ontinyent no hauran de pagar el rebut del fem corresponent a 2012 del Consorci de Residus. La Diputació de València ha emès un Decret del qual es desprèn que els ciutadans de La Vall d’Albaida no han de pagar aquest rebut “ja que no s’ha prestat aquest servei”. El regidor de Sostenibilitat del Govern d’Ontinyent, Fran Quesada, valorava molt positivament la noticia, destacant que “les nostres gestions, el treball dels tècnics municipals i la pressió ciutadana exercida des de la Plataforma del Fem, tenen així recompensa, i els ciutadans no hauran de pagar aquest rebut injust”.

Amb aquesta resolució, la Diputació dóna per bo el criteri que l’Ajuntament d’Ontinyent plantejava al seu recurs: “Si la base imponible està determinada en funció del cost del servei, i aquest no s’ha prestat es evident que el cost ha de ser de 0 euros” (…) “Si s’aplica una doble repercussió, cobrant-se més del 100% dels costos reals, estaria produint-se un enriquiment il·lícit per part del Consorci”.

Fran Quesada demanava a la ciutadania “no baixar la guàrdia davant aquesta bona noticia, perquè l’objectiu final es que la Vall d’Albaida continue gestionant el seu fem, perquè hem evitat haver de pagar el rebut de 2012, però el problema continua perquè el Consorci emetrà el de 2013 i els anys següents, si no ho evitem. Per això hem de continuar fent esforços conjunts fins l’aplicació efectiva del Pla de Minimització de La Vall d’Albaida amb al construcció de la planta, de l’abocador i la redacció d’una nova ordenança del fem”, concloïa el Regidor de Sostenibilitat.