La coalició planteja ampliar els actes anunciats a la ciutat en record del “millor poeta valencià des d’Ausiàs March”

El grup municipal COMPROMÍS PER ONTINYENT ha presentat una moció al plenari a la qual es proposa que l’Ajuntament realitze activitats de poesia en homenatge a Vicent Andrés Estellés, coincidint amb l’any de l’aniversari de la seua mort. El portaveu de la coalició, Josep Francés, valorava positivament l’anunci realitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) de la inclusió de la ciutat entre els 15 “Pobles del Mural” que acolliran la exposició itinerant d’homenatge al poeta, així com la intenció de la Regidoria de Cultura d’organitzar una setmana d’actes dedicada al seu record. Amb tot, des de COMPROMÍS, “pensem que aquest homenatge deu perdurar en el temps, i quedar circumscrit a un any. Per això proposem que es facen un seguit d’activitats relacionades amb la poesia i que arribe tant als centres educatius des d’infantil fins batxillerat, i a la població en general”, exposa Josep Francés.

D’aquesta manera, COMPROMÍS plantejarà al plenari que l’Ajuntament d’Ontinyent, faça un acte reconeixement a la figura de l’escriptor i a la seua vinculació amb el valencianisme, i que des de la regidoria d’educació i joventut puguen dur-se a terme tot un seguit d’activitats poètiques de diversa forma. Per aquest motiu caldrà que des del plenari s’acorde recolzar la proposta i aquesta puga tenir una quantitat econòmica per tal de dur-se a terme. La poesia és cultura i entreteniment, aprenentatge i reflexió, i es obligació de les institucions proveir a la població de recursos en aquest àmbit.

Josep Francés recordava que “la prolífica producció literària d’Estellés com una de les grans veus de la poesia europea del segle XX, és el millor poeta valencià des d’Ausiàs March i a més a més va estar una persona compromesa amb la llengua, la cultura i la llibertat del seu poble, raons per les quals es mereix que els actes d’homenatge i record perduren, com la seua obra, en el temps”.