La ciutat ha estat seu de 5 campionats Autonòmics, 2 provincials i 1 entrenament de preseleccions als últims 12 mesos.

Pepe Pla, de COMPROMIS, destaca que la ciutat “ha acollit més competicions que mai amb menys diners que mai”.

Més de 6.000 esportistes de tota la geografia espanyola participaren en les diverses competicions i activitats esportives realitzades al llarg de 2012 a Ontinyent. Entre estes competicions, cal destacar que la ciutat ha estat seu de fins a 5 campionats autonòmics, 2 provincials i 1 entrenament de preseleccions, en categories que van des d’infantil a absoluta.
“Ontinyent ha acollit més competicions que mai amb menys diners que mai”, destacava el Regidor d’Esports, Pepe Pla, qui ha destacat que “hem tractat de donar impuls a les competicions i esdeveniments més tradicionals, però afegint-ne de noves”, explicava. “Sempre hem estat al costat dels clubs, i això està sent clau en esta nova etapa”, destacava el regidor. D’aquesta manera, la Sant Silvestre ontinyentina ha assentat l’èxit assolit en l’edició de 2011; la Gala de l’Esport va tenir com a nou escenari un Teatre Echegaray que es va omplir de gom a gom; a les 24 hores esportives s’ha ampliat les modalitats esportives; i s’ha recuperat les Escoles Esportives infantils.
A estes activitats s’han afegit altres plantejades pels clubs, “que han tingut sempre i en tot moment el total recolzament del Govern d’Ontinyent i d’esta regidoria per a realitzar qualsevol activitat que supose fomentar l’esport a la ciutat, especialment entre els joves”. Així, Ontinyent ha estat seu de del campionat provincial de Kung Fu de 4 a 15 anys; el campionat autonòmic infantil i cadet de Judo; l’entrenament de preselecció europea sub 22 i cadet de Karate; el Campionat Autonòmic de Duatló absolut; el campionat autonòmic absolut de Jiu Jitsu; la Final del Circuit Valencià de ball o el Trofeu Nacional de la FEBO, entre d’altres.
Pla posava de relleu que “estes competicions han suposat el desplaçament a la ciutat d’esportistes de localitats tan dispars com Reus, Almeria, Terol Saragossa, Vitòria, Logronyo, Madrid o Múrcia. Molts dels esportistes han acudit amb familiars i amics, el que també és positiu per a la projecció externa de la ciutat a través de l’esport”, afegia.
A totes estes competicions, s’ha afegit enguany la organització d’activitats formatives com el Campus de l’escola del FC Barcelona o de caire solidari, com la replegada d’ajuda per als necessitats comptant amb la col·laboració de la Fundació Juan Carlos Ferrero. “2012 ha estat un any molt intens, i anem a seguir treballant perquè Ontinyent seguisca creixent com a ciutat esportiva”, concloïa Pepe Pla.